enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Sony Xperia 1 VI üst düzey bir kamera performansı sunacak!

Sony Xperia 1 VI üst düzey bir kamera performansı sunacak!
20.09.2023 07:34
A+
A-

Akıllı telefon pazarında eski günlerine dönmenin planlarını yapan Sony, yakında özellikleri ve tasarımıyla üst sıralara oynayacak Sony Xperia 1 VI modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek çok fazla ayrıntı ortaya çıkmadı, ancak bu son paylaşılan raporla büyük ölçüde değişti. Amiral gemisi Sony Xperia 1 VI modelinin bazı özellikleri belli oldu.

Sony Xperia 1 VI üst düzey bir kamera performansı sunacak

Sony, mayıs ayında en yeni Exmor T kamera sensörüne ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alan amiral gemisi Xperia 1 V modelini tanıttı. Son ortaya çıkan bilgiler şirketin Xperia 1 VI için mesai harcadığı yönünde.

Sony Xperia 1 VI modelinin 26-29 Şubat tarihlerinde Barselona’da düzenlenecek MWC 2024‘te vitrine çıkacağı iddia edildi. Bunun yanı sıra telefonda yer alacak işlemcinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olacağı söyleniyor.

Fiyat performans canavarı Vivo Y22T’nin özellikleri belli oldu!

Fiyat performans canavarı Vivo Y22T’nin özellikleri belli oldu!

Yaklaşan Vivo Y22T, D062273 model numarasıyla Bluetooth SIG veri tabanında ortaya çıktı. İşte akıllı telefonla ilgili ayrıntılar!

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3’ün lansman tarihini Ekim 2023 olarak belirlenmiş durumda. Yeni işlemci, şirketin her yıl düzenlenen Snapdragon Zirvesi’nde kendisini gösterecek. Hawaii’nin Maui kentinde gerçekleştirilmesi hedeflenen etinlik 24-26 Ekim tarihlerinde kapısını açacak.

Yeni işlemci tanıtım tarihinin yanı sıra performansıyla da şaşırtacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre önemli bir performans yükseltmesi kazanacak olan işlemci 3.7GHz hıza sahip Cortex-X4 çekirdeğe ev sahipliği yapacak. İşlemcinin çekirdek mimarisinde de değişikliklerin olması bekleniyor.

Günümüzde kullanılan en güncel yonga seti Snadpragon 8 Gen 2’de Cortex-X3 mimarisi bulunuyor ve 3.2 GHz’de çalışıyor. Bu, günlük kullanımda performansın doğrudan etkileneceği anlamına geliyor. Ayrıca yeni işlemcide bir “süper büyük” çekirdek, beş “büyük” çekirdek ve iki “küçük” çekirdek olmak üzere 1+5+2 mimarisi olması bekleniyor.

Akıllı telefonla ilgili sızdırılan bir diğer bilgi ise kamera özellikleri. Sony Xperia 1 VI’nın büyük sensörlü 6x yakınlaştırmalı bir kamerayla geleceği öne sürülüyor. Kameranın ayrıca yakınlaştırılmış görüntü kalitesini artıran Sony’nin Clear Image Zoom teknolojisini de içermesi bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Sony, Xperia 1 VI modeliyle beğenileri kazanabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.