enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4097
EURO
34,6077
ALTIN
2.380,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Tatar: Biz hiçbir zaman diplomatik görüşmelerden kaçmadık

Tatar: Biz hiçbir zaman diplomatik görüşmelerden kaçmadık
27.09.2023 13:20
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar New York temaslarının ardından bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanları ve temsilcileri ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, New York’a siyasetlerini savunmak ve muhattaplaroı ile paylaşmak için gittiklerini söyledi.

Yaptığı görüşmelerde egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün temini olmadan resmi müzakerelere geçilmeyeceğini ifade ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’da yaptığı konuşmada KKTC’nin tanınması için verdiği mesajın önemine işaret etti.

“Güney Kıbrıs liderinin Genel Kurul’da konuşabildiğini ancak her zaman eşit olduğumuzu kabul eden BM dahi orada bize söz vermiyor” diyen Tatar, bunun büyük bir haksızlık olduğunu belirterek Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmasının önemli olduğun vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamada KKTC’nin tanınması için çabalarını artacağını yinelediğini belirtti.

New York’ta yapılan tüm görüşmelerde Kıbrıs Türkü’nün egemenlik hakkı tanınmadan Kıbrıs’ta bir çözümün olmayacağını anlattıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri ile yapılan görüşmede tüm talepleri dile getirdiğini ve yeni bir öneri yaptığını hatırlattı.

Tatar “Biz hiçbir zaman diplomatik görüşmelerden kaçmadık. 12 teknik komite ile eşitlik düzeyinde, KKTC’yi hiçbvir zaman aşağalamayacak şekilde muhattaplarımızla her türlü görüşmelerde bulunduk.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.