enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3704
EURO
34,7268
ALTIN
2.400,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
24°C
KKTC
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Hanri Benazus Koleksiyonu “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Girne’de açıldı

Hanri Benazus  Koleksiyonu “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Girne’de açıldı
11.10.2023 10:12
A+
A-

Türkiye Cumhuriyetin 100. yılı onuruna düzenlenen “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları” sergisi, Türkiye’nin ardından KKTC’de açıldı…

20 bin fotoğraflık,Türkiye’nin en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hanri Benazus Koleksiyonundan fotoğraflarla hayat bulan açık hava sergisi, dün akşam Girne’de açıldı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul önderliğinde, Kuzey Kıbrıs’taki bazı sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Atatürk Fotoğrafları, tarihi Girne Limanın paralelinde yer alan, Karaf House, Eski Casablanca, Tayfalar Sokak ve Tarihi Girne Limanının arka sokaklarında duvarları süslüyor.
7 yaşındayken, Aydın ziyaretinde, ulu önder Atatürk ile tanışan ve ona olan hayranlığı tutkuya dönüşen, ömrünü, yazdığı kitaplar , söyleşi ve konferanslarıyla, Atatürk’ü , verdiği Kurtuluş Mücadelesini, devrimleri ve felsefesini , Türkiye Cumhuriyetini hangi şartlar altında kurduğunu anlatmaya adayan Hanri Benazus’un “koleksiyonundan oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Hanri Benazus açılıştaki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük bir lider olduğunu vurgulayarak, ömrü yettiğince, Atatürk’ü ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hangi şartlarda kurulduğunu anlatmaya devam ederek Atatürk’e olan Türklük borcunu ödemeye çalışacağını kaydetti.

Benazus, etkinlikte 1923 Türkiye’si ve Mustafa Kemal Atatürk konulu bir sunum gerçekleştirdi, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Etkinlik ,Benazus’un Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve katılımcılarla sergiyi gezmesi ardından Benazus’un kitaplarını imzalamasıyla tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.