enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Bitcoin bir haftada şahlandı! Kripto parada neler oluyor?

Bitcoin bir haftada şahlandı! Kripto parada neler oluyor?
21.10.2023 05:41
A+
A-

Kripto para dünyası son haftalarını yeniden hareketli geçirmeye başladı. En yüksek zirvesinden uzak da olsa da, Bitcoin fiyatı 30 bin doların hemen altında seyrediyor olmasıyla merak uyandırdı. Ancak çeşitli göstergeler, yakın tarihte keskin bir yükseliş olacağına işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı 30 bin dolara ulaştı

Kripto para piyasasındaki son verilere göre Bitcoin, 29 bin 450 dolardan işlem görüyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi, son 24 saat içinde yüzde 3’ün üzerinde değer kazanarak çoğu büyük altcoini geride bıraktı. Ayrıca son bir hafta içerisinde ise yüzde 10 büyümeyi başardı.

Analistlerin yorumlarına göre Bitcoin fiyatında potansiyel bir kırılma olabilir. Son bant genişliğinin daralması, volatilitenin çok kısa vadede artacağını gösteriyor. Bu da popüler kripto parada büyük bir sıçrama yaratabilir.

Musk yapamadı: Otomobil devi, kripto parayla ödeme alacak!

Musk yapamadı: Otomobil devi, kripto parayla ödeme alacak!

Ferrari, kripto para ile ödeme almaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak ABD’de başlatılacak program, varlıklı müşterileri hedefliyor.

Kazançları körükleyebilecek bir diğer faktör, ABD’deki düzenleyicilerin ilk Bitcoin ETF’sini onaylamasından kaynaklanıyor. Sektör analistleri, onayın 2023’ün sonlarına doğru yaşanacağını söylüyor. Bilmeyenler için ETF, bir grup farklı varlığı temsil eden ve borsada işlem gören bir yatırım aracıdır.

ABD’den gelecek karar sonrasında Bitcoin’in 50 bin doları geçebileceği iddia ediliyor. Bu tahmin, altın ETF yatırımcılarından ve ABD’li danışmanlardan gelecek yatırımlarla mümkün olacak gibi duruyor.

Bitcoin’in 30 bin dolara yaklaşmasıyla, kripto para korku indeksi de nötr seviyesine geldi. Tüm bunların karşılığında popüler kripto paranın artması olası görünüyor.

Not: Bu yazıdaki hiçbir bilgi yatırım tavsiyesi değildir.

Peki sizler, bu durumla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.