enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Maliye Bakanı Berova, Ankara’da TC Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat ile bir araya geldi – BRTK

Maliye Bakanı Berova, Ankara’da TC Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat ile bir araya geldi – BRTK
26.10.2023 12:26
A+
A-

 Maliye Bakanı Özdemir Berova, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir araya geldi.

 

Maliye Bakanlığı’ndan yapıla açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığı bugünlerde Ankara’da olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Maliye Bakanı Özdemir Berova; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet devleti ve Kıbrıs Türk halkı olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Anavatan Türkiye’nin desteği bizlere güven veriyor.” dedi. 

 

Maliye Bakanı Berova, iki ülke arasında her alanda olduğu gibi ticari iş birliğinin geliştirilmesinin de önemine dikkat çekerek görüşmede, gümrüklerde otomasyon, gümrüklerde risk analizi konulu eğitim, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili eğitim ve bilgi alış verişi ile Gazimağusa ve Girne limanlarında konuşlandırılmak üzere, 2 adet XRAY cihazının Haziran 2024’te teslimatı ile gümrükte teknik desteğin ve hizmetlerin iyileştirilmesi alanında e-gümrük alt yapısının geliştirilmesi konularının ele alındığını kaydetti.

 

Görüşmede, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Burak Şoföroğlu, Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü Sezai Emre ile Özel Kalem Müdürü Kamil Ağcabay da hazır bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.