enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
23°C
KKTC
23°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Google’ın popüler uygulamasına veda: Podcast YouTube Music’e geliyor!

Google’ın popüler uygulamasına veda: Podcast YouTube Music’e geliyor!
30.10.2023 14:17
A+
A-

Dünyanın en popüler içerik platformu YouTube, son dönemde getirdiği yeniliklerle daha fazla kitleyi çekmeye devam ediyor. Platformun ilgi çeken yönlerinden birisi de Podcast’ler oldu. Şirket, bu alanda fazla yenilik sunmaya devam ediyor.

Podcast’ler artık YouTube Music üzerinden dinlenebilecek

YouTube, 2015 yılında YouTube Music platformunu yayınladı. Kısa sürede müzik platformlarının en popülerlerinden birisi olan platform, bir yeniliği daha bünyesine kazandırıyor. Artık Podcast’ler dünyanın her yerinde YouTube Music üzerinden dinlenebilecek. Bu hizmet daha önce sadece ABD, Kanada ve Latin Amerika’da erişilebiliyordu.

Podcast’ler YouTube Music

Google, Podcast’leri YouTube Music’e ekleme yöntemini şu ifadelerle açıkladı.

Podcast’inizi YouTube Music uygulamasına eklemek için YouTube Studio’da podcast oluşturun. RSS aracılığıyla dağıttığınız videosuz bir podcast’iniz varsa önümüzdeki haftalarda YouTube Studio’ya ekleyeceğimiz RSS besleme özelliğini kullanarak podcast’inizi YouTube’a kolayca yükleyebilirsiniz.

Elbette bu yenilik bir devrin de kapanacağının işareti oldu. 2018’de yayın hayatına başlayan Google Podcasts, şirketin YouTube’a yönelmesinin kurbanı oluyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan rapora göre Google, Podcast hizmetini tamamen YouTube Music’e endeksleyecek.

YouTube Music, ‘göz almayan’ bir arka plan test ediyor

YouTube Music, ‘göz almayan’ bir arka plan test ediyor

YouTube Music için Google, göz almayacak degrade bir tema test ediyor. Şimdi Yürütülüyor kısmında yer alacak bu arka plana göz atalım.

Google Podcasts’te abonelikleri veya indirmeleri olan kullanıcılara bazı kolaylıklar sağlanacak. Bunların başında çeşitli transfer araçları bulunuyor. Kullanıcılar; Podcasts uygulamasındaki aboneliklerini, çalma listelerini ve dinleme geçmişini YouTube Music’e aktarabilecek. Music’e aktarmak istemezseniz podcast arşivinizi indirebileceksiniz. Bu da YouTube Music kullanmadan, farklı podcast oynatıcıları yardımıyla erişebileceğiniz anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.