enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,1745
EURO
34,7069
ALTIN
2.444,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
22°C
KKTC
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Abi şarja takmam lazım karşıya geçmez: Elektrikli taksiler geliyor

Abi şarja takmam lazım karşıya geçmez: Elektrikli taksiler geliyor
05.11.2023 15:56
A+
A-

Otomobil dünyasındaki elektriklenme akımıyla birlikte markalar toplu taşıma araçlarına da el atıyor. Konuyla ilgili çalışmalar yürüten Tesla, Toyota gibi markalardan ilk meyveleri görmeye başladık. Fakat gerçek anlamda bir elektrikli otomobilin taksi olarak kullanıldığını görememiştik. Bu duruma Toyota el attı ve bir grup elektrikli pikap ile elektrikli taksi çağını başlatıyor. İşte detaylar…

Toyota elektrikli taksi durağı kuruyor!

Gelen bilgilere göre Toyota, Tayland’da kuracağı taksi durağı ile elektrikli denemelere başlıyor. Elektrikli otomobillerle ilgili olsa da geleceğin daha çok hidrojen yakıtları ve hibrit otomobillerde olduğunu düşünen marka elektrikli pikap modelleri ile bu denemeyi başlatacak. Normalde taksi denince akla tipik sedan Amerikan taksileri geliyor olabilir. Ancak Tayland halkı daha çok pikapları seviyor.

Bu sebeple de Toyota taksi olarak Tayland’da pikapları tercih edecek. İlk etapta birkaç araçla başlayacak olan proje ile marka geri dönüş verilerini inceleyecek. Elektrikli otomobillerin gerçekten yoğun şarj döngüsü gerektiren bu tarz işlerdeki durumları incelenecek ve kaydedilecek.

Aylar sonra ilk kez: Hyundai’den dev indirim!

Aylar sonra ilk kez: Hyundai’den dev indirim!

Aylar sonra gelen indirim! Hyundai birçok modelinde kampanya yaptı. İşte Hyundai kampanyalı fiyat listesi ve detayları…

Daha sonrasında belediye otobüsleri, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında da elektrik denemesi yapılabilir. Burada hem üretici hem de tüketicilerin merak ettiği soru aslında şu: Sürekli şarj döngüsünde olan araçların ömürleri ne kadar kısalıyor? Bildiğiniz üzere batarya fiyatları şu an oldukça yüksek. Gelecekte batarya üretimi ve değişimleri düşük maliyetlerle yapılabilir seviyeye gelecektir fakat bir de atılan bataryaların geri dönüşüm süreçleri var.

Bugün bir elektrikli otomobilde kullanılan bataryanın değişim maliyeti neredeyse araç fiyatının yarısı kadar. Bununla birlikte 7 gün 24 saat çalışan bir otomobilin sürekli şarj döngüsü içerisinde olması onun batarya sağlığına da zarar vermekte. Bu sebepler ve sorunları göz önüne aldığımızda konuyla ilgili Toyota’nın yapacağı proje büyük önem arz ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.