enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Tatar’a kutlama mesajı gönderdi: ‘KKTC bizim için her zaman iftihar vesilesidir’

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Tatar’a kutlama mesajı gönderdi: ‘KKTC bizim için her zaman iftihar vesilesidir’
15.11.2023 12:29
A+
A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan mesajında, Kıbrıs Türkü’nün 1963’ten bu yana verdiği istiklal ve istikbal mücadelesi ile 1983 yılında Kıbrıs Türk halkının meşru ve önüne geçilmesi imkansız istek ve iradesine tercüman olarak kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendileri için her zaman iftihar vesilesi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “kahraman Mücahitler ve Mehmetçikler destansı bir mücadele göstererek Kıbrıs Türk halkının onurlu yaşam hakkını gasp etme gayreti içerisinde bulunanlara asla izin vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün azim ve mücadeleyle kurduğu devletine sahip çıkma düsturunun her türlü takdirin üzerinde olduğuna işaret eden Erdoğan, bu anlamlı günün KKTC‘nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini anmak ve onurlandırmak için önemli bir firsat teşkil ettiğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı mesajında, “Kıbrıs Türkü’nden her türlü zorluğa rağmen kurduğu devletinden vazgeçmesini kimse beklememelidir. BM Genel Kurulu’na son iki yıldır yaptığım hitaplarda da vurguladığım üzere, uluslararası toplum bu gerçeği artık kabullenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımak ülkenizle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmalıdır” dedi.
Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesinin, Kıbns meselesine Ada’daki gerçekler temelinde bir çözüm bulunmasının anahtan olacağını vurgulayan Erdoğan, Doğu Akdeniz’in barış, refah ve istikrarın egemen olduğu bir coğrafyaya dönüşebilmesinin de ancak tüm tarafların hak ve hukukuna saygı gösterilmesiyle gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Erdoğan, konunun sahadaki gerçekleri esas alan bir yaklaşımla ele alınması halinde Ada’daki iki Devletin yan yana, barış içinde yaşaması ve işbirliği yapmasının mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye Cumnhurbaşkanı Erdoğan mesajını, “Yavruvatanda 40 yıl önce, 15 Kasım 1983 Salı günü göndere çekilen kutlu Bayrağın bağımsız ve egemen KKTC semalannda ilelebet dalgalanacağına inanıyor, Büyük Türk Milletinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının bu onurlu gününde, haklı gurur ve coşkusunu paylaşıyorum. Anavatan ve Garantör Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim yanınızda olmaya devam edeceğini bu vesileyle bir kez daha vurguluyorum. Şahsım ve Türkiye’deki kardeşleriniz adına 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınız: kutluyor, Kuzey Kıbns Türk Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs Türk halkına huzurlu, güvenli ve mü reffeh bir gelecek temenni ediyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.