enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Tabipler’den “Sahte Reçete” olayında Sosyal Sigortalar Dairesi kapsamında da soruşturma yapılması talebi… – BRTK

Tabipler’den “Sahte Reçete” olayında Sosyal Sigortalar Dairesi kapsamında da soruşturma yapılması talebi… – BRTK
24.11.2023 14:51
A+
A-

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB), “sahte reçete” olayına ilişkin “gayri-yasal olduğu iddia edilen reçetelerin ödemesini yapan” Sosyal Sigortalar Dairesi kapsamında da soruşturma yapılması talebiyle bugün Polis Genel Müdürlüğü’ne gidecek.

Tabipler Birliği, bu talep için saat 15.30’da yapacakları ziyaretin ardından çıkışta basın açıklaması yapacak.

Birlik Başkanı Dr. Dt. Ahmet Özant, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylül ayından beri “sahte reçete” adı ile bilinen polis operasyonları ile sigorta ağı içerisinde bulunup ve haklarında şüphe olduğuna inanılan hekimler ve eczacıların tutuklandığını, aleyhlerinde soruşturma yürütüldüğü ve bu tutuklanma ve soruşturmalar kapsamında da ilgili hekimler ve eczacıların teminata bağlandığını kaydetti.

Özant, bu süreç içerisinde konu ile ilgili olarak Bakan ve Sigorta Dairesi Müdürü’nün basına birçok değerlendirmede bulunduğuna işaret ederek, “buna rağmen sözleşmeler gereğince kusurlu olduğunu düşündükleri doktor ve eczacılarla ilgili hiçbir soruşturma açmadıklarını” belirtti.

“Bütün sözde şüpheli belgeleri polise teslim edip polisin binlerce belge ve yüzlerce meslektaşlarımızın soruşturulmasını zorunlu kılmışlar ve süreçte ciddi mağduriyetlere sebebiyet vermişlerdir” diyen Özant, bu kişilerin yolsuzluk olarak tanımladıkları ve yıllardır bildiklerini söyledikleri olaylarla ilgili reçetelerin ödemesinin yapıldığını ve Daire kapsamında herhangi bir araştırmanın yapılmadığının bilindiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.