enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
21°C
KKTC
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Zerrin Üstel :Kadına yönelik şiddeti durdurmak adına mücadelemizi yükselterek sürdürmeliyiz – BRTK

Zerrin Üstel :Kadına yönelik şiddeti durdurmak adına mücadelemizi yükselterek sürdürmeliyiz – BRTK
25.11.2023 09:15
A+
A-

Başbakan Ünal Üstel’in Eşi Zerrin Üstel, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde mesaj yayımladı.

Zerrin Üstel, mesajında şunları kaydetti;

“Kadınlara yönelik hayatın her alanında şiddetin, baskının ve zorbalığın inanılmaz artışına tanıklık etmekteyiz.

Dünyanın birçok yerinde maalesef masum çocuklar ve kadınlar ölmekte, hayatın her alanında kadına yönelik uygulanan şiddet yaygınlaşmaktadır.

BM kararıyla ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, dünyanın her köşesinde kadınlara uygulanan her türlü şiddeti kınıyorum.

Unutulmamalıdır ki kadına yönelik şiddet insanlığa bir ihanettir.  Tüm kadınlar mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamayı hak etmektedir.

Günümüz koşullarında duygularımızı, düşüncelerimizi, sadece kadına yönelik şiddetle birlikte sınırlandırmak tabi ki mümkün değildir.

Dünyada başlı başına bir insan hakları ihlali olarak benimsenen kadına yönelik şiddeti durdurmak adına mücadelemizi yükselterek sürdürmeliyiz.

Bu vesileyle başta bir kadın olarak; hem kadınlara hem de tüm insanlara yönelik şiddettin her türlüsüne  “hayır” demeyi her platformda sürdüreceğimin bilinmesini istiyor, Kıbrıs Türk kadınının siyasi, sosyal ve bireysel haklarını geliştirmek için elimden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımı bir kez daha yineliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.