enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ,İnönü Üniversitesi’nde konferans verdi – BRTK

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ,İnönü Üniversitesi’nde konferans verdi – BRTK
30.11.2023 12:08
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Malatya’da sürdürdüğü temaslar çerçevesinde İnönü Üniversitesi’nde “Mavi Vatan Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler” bağlığıyla konferans verdi.

Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Zahit Aksu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkan Töre’nin verdiği konferansı Malatya il yöneticileri, Üniversitenin akademik kadrosu, Kıbrıs gazileri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Konuşmasında Kıbrıs adasında yaşanan tarihsel gelişimi ve Türklük mücadelesini anlatan Başkan Töre, Osmanlı’nın adayı kiralamasının ardından 93 yıl Türk askerinin gelmesinin beklendiğini belirtti.

Töre, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatının kendileri için önemine değinirken, harekatın sunmuş olduğu barış ve güven ortamı sonrasında Cumhuriyete giden yolun açıldığını ifade etti.

Kıbrıs Türkünün geçirdiği zor ve sıkıntılı yılların ardından bugün bir Devlet sahibi olduğuna işaret eden Başkan Töre, Rum ve Yunan mentalitesinin ise hala değişmediğini belirtti.

Federasyon tezini konuşmanın ve görüşmenin bir anlamı olmadığının artık çok net görüldüğüne değinen Töre, Kıbrıs’taki tek ve gerçekçi çözümün iki devlete dayalı olması gerektiğini vurguladı.
Milli davayı Anavatan ile birlikte yürüttüklerini kaydeden Başkan Töre, Türkiye ile tam bir fikir birliği içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmiş süreçlerden bugüne Kıbrıs Türküne verdiği destekle bugünlere gelindiğini dile getiren Töre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türk yüzyılını birlikte ileriye taşımak istediklerini vurguladı.

Kıbrıs Türkünün tek güvencesinin Anavatanı ve onun silahlı kuvvetleri olduğunu belirten Töre, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin güvenilemeyeceğinin , Gazze’de takınılan tavır ile bir kez daha acı bir şekilde ortaya çıktığını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.