enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Gazetecilikte yapay zeka dönemi başlıyor! OpenAI, dev bir anlaşmaya imza attı

Gazetecilikte yapay zeka dönemi başlıyor! OpenAI, dev bir anlaşmaya imza attı
14.12.2023 02:24
A+
A-

Son zamanların en popüler yapay zeka modeli olan ChatGPT’yi geliştiren ve yöneten teknoloji devi OpenAI, önemli bir anlaşmaya imza attı. Gazetecilik sektörünü yakından ilgilendiren bu anlaşma, gündemi takip etmek isteyen kullanıcıların platform deneyimini de zirveye taşıyacak. İşte detaylar

OpenAI, habercilik alanında çok önemli bir adım attı!

OpenAI, Avrupa’nın en büyük medya şirketleri arasında yer alan Axel Springer ile yeni bir anlaşma imzaladı. Almanya merkezli şirketle ortak olarak atılan adımla birlikte kullanıcılarına kaliteli ve güncel haber içerikleri sunmayı hedefleyen teknoloji devi, yapay zeka destekli gazetecilik için yeni bir dönemin de öncüsü oldu.

Axel Springer

İlerleyen süreçte politika, teknoloji ekonomi ve diğer birçok kategoride zengin haber içerikleri sunan Axel Springer’in tüm haberleri, ChatGPT’nin kullanıcılarına verdiği yanıtları besliyor olacak. Dünyanın önde gelen gazetelerinin de dahil edildiği bu veri akışı, doğru ve kaliteli bilgiye ulaşımı kolaylaştırıyor olması hasebiyle de önem arz ediyor.

Yapay zeka teknolojisinde çığır açıldı! Artık beyin hücrelerine hükmedebiliyor

Yapay zeka teknolojisinde çığır açıldı! Artık beyin hücrelerine hükmedebiliyor

Indiana Üniversitesi’ne bağlı bir grup araştırmacının geliştirdiği sistem, nöronlardan aldığı verileri yapay zeka ile analiz ediyor.

OpenAI’ın bu adımıyla ilgili dikkat çeken bir diğer husus, normalde ücretli olarak kullanıcı deneyimine sunulan içeriklerin ChatGPT kullancılarına tamamıyla ücretsiz bir şekilde servis edilmesi olarak aktarılıyor. ‘Şeffaflık’ ilkesiyle birlikte güvenilirlik ve doğruluğun da ön plana çıktığı bu mentalitenin gazetecilik dünyasının geleceğini de büyük ölçüde şekillendirmesi bekleniyor.

Anlaşma kapsamında OpenAI, Axel Springer’in sağladığı her bir içerik için belirli miktarda bir ödeme yapmayı taahhüt ediyor. Şirketin habercilik için ayırdığı ciddi bütçe, kullanıcı odaklı yaklaşımın da bir kez daha altını çiziyor. Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT, atılan bu önemli adımla birlikte farklı bir seviyeye taşınabilecek mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.