enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Başı dertten kurtulmuyor! Yapay zekâ şaşırtan dava!

Başı dertten kurtulmuyor! Yapay zekâ şaşırtan dava!
28.12.2023 08:23
A+
A-

Yapay zekâ teknolojisi günümüzde hayatın her alanında yer almaya başladı. Özellikle bazı sektörlerde çok sık karşımıza çıkar oldu. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde şaşırtan bir gelişme oldu. The New York Times, yapay zekâ için dava açtı. İşte detaylar!

The New York Times, telif hakkı nedeniyle dava açıyor!

Yapay zekâyı hayatın pek çok alanında görmeye yavaş yavaş alıştık. Ancak söz konusu teknoloji son olarak şaşırtan bir gelişme ile gündeme geldi. Haberlere göre popüler The New York Times, OpenAI ve Microsoft’a dava açtı.

Başı dertten kurtulmuyor! Yapay zekâ şaşırtan dava!

The New York Times’ın belirttiğine göre OpenAI ve Microsoft, yapay zekâ modellerini Times’ın binlerce makalesini kopyalayarak kullandı. Bundan dolayı da dergi, iki şirketin de kendi içeriğiyle dolu olduğunu iddia ediyor.

OpenAI’dan şaşırtan adım! Yapay zekânın iPhone’u geliyor

OpenAI’dan şaşırtan adım! Yapay zekânın iPhone’u geliyor

Apple ürünlerinin tasarısında önemli bir yere sahip olan Jony Ive, OpenAI ile de çalışacak. İşte detaylar!

The New York Times’ın belirttiğine göre Copilot ve ChatGPT ürünlerinde kullanılan dil modelleri içeriklerin özetini iyi bir şekilde çıkarıyor. Ayrıca bu durum okuyucularıyla olan ilişkisini de olumsuz etkiliyor. Öte yandan lisanslama, reklam ve abonelik gelirlerinin de kötü etkilendiğini vurguluyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı The New York Times, iki şirkete de telif hakkı ihlali nedeniyle dava açıyor. Şirket, Microsoft ve OpenAI’ın kendi eserlerini kopyalandığı iddiası ile iki şirketin de tazminattan sorumlu tutulmasını istiyor.

Peki, siz olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.