enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3804
EURO
34,6722
ALTIN
2.393,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Turgay Başyayla, “Lezzetli Tavsiye” programı için KKTC’de çekimler yaptı

Turgay Başyayla,  “Lezzetli Tavsiye” programı için KKTC’de çekimler yaptı
31.12.2023 20:13
A+
A-

Türkiye’nin sevilen Halk Müziği sanatçısı ve TRT program yapımcısı Turgay Başyayla, “Lezzetli Tavsiye” programının 2 programını KKTC’de çekti.

20 ve 27 Ocak’ta TRT ekranlarında yayınlanacak programda KKTC, Kıbrıs Türk kültürü ve mutfağı tanıtılacak.

Üniveriste eğitimini Doğu Akdeniz Üniveristesi’nde tamamlayan Başyayla, ülke tantımına katkı koymaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başyayla, “Kıbrıs’ı çok seviyorum. Üniveriste yıllarım burada geçti ve çok özlüyorum. Adayı, halkını, kültürünü çok seviyorum. 19 yıldır devam eden ‘Lezzetli Tavsiye’ adlı gastronomi ve gezi programı var. Burayı tanıtmak istedim” dedi.

Turgay Başyayla, tarihi , kültürel zenginlikleri, doğal güzelikleri, denizi, kumu, güneşi ve zengin gastronomisiyle çok önemli değerlere sahip olan KKTC’nin dar turizm kalıpları içine sıkışmasının çok büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı.

Başyayla, “Ada turizmi dar kalıpta sıkışmamalı.Türkiye’de turizmi çeşitlendirmek için sürdürülen birçok çalışma var. Bunlar KKTC’de de uygulanmalı.Turizmi çeşitlendirmek için Ege ve Kayseri Üniversiteleri ile çalışma yapıyoruz. Kıbrıs’ta çok zengin bir gastronomi, tarih ve kültür var” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu vurgulayan Başyayla, aydınlık bir gelecek için Kıbrıs Türk halkının Anavatanı ile tek yürek olması gerektiğini ifade etti.

Ülkedeki her ilçenin ayrı bir güzelliğe ve farklı özelliklere sahip olduğunu belirten Başyay la, KKTC’nin tanıtılacağı 2 bölüm için ülkenin doğusundan batısına her bölgesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Başyayla, “Dipkarpaz’dan Güzleyurt’a kadar her yere uzandık. Selim Yeşilpınar, Tanya Kilitkayalı’nın babasıyla bölüm çektik. Kadın kooperatifleriyle bir araya geldik. Ceneviz, Osmanlı, Rum İngiliz, Venedik kültürü karışık burada. Bu ülkede gastronomi de kültürel çeşitlilik gibi zengin. Mutlaka ülkede gastronomi festivalleri düzenlenmeli” dedi.

Turgay Başyayla, Kıbrıs mutfağındaki favori lezzetlerini de anlattı.

Başyayla, “favori Kıbrıs mutfağı lezzetim molehiya ve kolakas. Et ve ot üzerine odaklanan gastronomi var. Balık kültürü çok yaygın değil. Bu da Anadolu mutfağıyla paralel giden bir durum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.