enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4074
EURO
34,7422
ALTIN
2.429,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
26°C
KKTC
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Çavuşoğlu: Biz gördüklerimizi anlattık, otel sahiplerinin yalanlarını ortaya çıkardık

Çavuşoğlu: Biz gördüklerimizi anlattık, otel sahiplerinin yalanlarını ortaya çıkardık
04.01.2024 21:20
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen İsias Otel davasında dinlenildi. Bakan Çavuşoğlu’nun anlattıklarından ve müşteki olarak dinlenilmesinden rahatsız olan sanık avukatları salonu terk etti.
Yaşanan gelişmeleri BRT’ye değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, davanın ilk gününde ifade veren sanıkların yalan söylediğini kaydetti.

Çavuşoğlu sanıkların otel kusursuz yapılmış ve doğal afet nedeniyle yıkılmış gibi bir hava yaratılmak istendiğini oysa otelin etrafındaki binaların halen ayakta durduğunu söyledi.

“Biz söz aldığımızda gördüklerimizi, yaşadıklarımızı anlattık. Orada her türlü teknolojiyi kullandığını söyleyen otel sahiplerinin yalanlarını ortaya çıkardık” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kolonları, perde duvarlarını kırma ihtiyacı olduğunda kullanmak üzere ağır bir kırıcı getirmiştik. Oysa biz orada 6 gün boyunca bu kırıcıyı hiç ekskavatöre takmadık. Ve onun çok kaliteli yaptığını söylediği kolonları Sivil Savunmanın basit, küçük el kırıcıları ile kırdık. Oradaki yıkıntı öyle bir oldu ki parçalar kumlaşmıştı. Bunları söylediğimizde belli ki sanık avukatlarının işine gelmedi.”

Böyle bir yapıyı yaparak 72 kişinin ölümüne neden olanların katillikten yargılanması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, her türlü malzemeden çalındığını ve bunun çocukların hayatına mal olduğunu söylediğinde sanık avukatlarının tepki göstererek salonu terk ettiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.