enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KKTC Cumhuriyet Meclisi ve TBMM Dostluk Grubu heyetleri arasında çalışma toplantısı yapıldı – BRTK

KKTC Cumhuriyet Meclisi ve TBMM Dostluk Grubu heyetleri arasında çalışma toplantısı yapıldı – BRTK
11.01.2024 22:00
A+
A-

KKTC Cumhuriyet Meclisi ile TBMM Dostluk Grubu heyetleri arasında çalışma toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Meclisi Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonu’nda yer alan toplantıda konuşan Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu Başkanı Resmiye Canaltay, TBMM Dostluk Grubu’nu ülkede ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Grup üyeleriyle bir araya gelmenin çok yararlı sonuçlar doğuracağını dile getiren Canaltay, Kıbrıs Türk halkının, tarihinin hiçbir döneminde milli ve dini aidiyetinden, özgürlüğünden taviz vermediğini ve yönelen saldırılara karşı da hep direndiğini kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün hep mücadele verdiğini anlatan Resmiye Canaltay, “KKTC özgürlüğümüzün, egemenliğimizin, geleceğimizin, güven içinde yürüme kararlılığımızın simgesidir” dedi.

Sorunların hiçbir zaman inkar edilmediğini dile getiren Canaltay, sorunlar var diye egemenlikten, siyasi statüden ve devlet olgusundan geri adım atmayı, asla bir an bile düşünmediklerini söyledi.

Canaltay, KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirerek bu mücadele için de Anavatan ile her zaman birlikte yürüneceğini vurguladı.

TBMM Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem de konuşmasında, Kıbrıs’ın sorumlulukları arasında ayrı önemi olduğunu kaydetti.

Dostluk Grubu üyelerinin adadaki gelişmeleri çok yakın takip ettiğini dile getiren Erdem, tüm milletvekilleri için adanın önem arz ettiğini söyledi.

Erdem, Kıbrıs meselesinde yeni çizilen yolun önemine de dikkat çekerek, iki devletli çözüm vizyonunu kendilerini de kuvvetle desteklediğini belirtti.

KKTC‘nin tanınması için ortak gayretlerinin süreceğini de kaydeden Erdem, “Rum tarafı ne olursa olsun iktidarı ve refahı Kıbrıs Türkü ile paylaşmak istemiyor. Kıbrıs Türklerini azınlık olarak görüp sözde devletlerine yamalamaya, kenarında bir oluşum olarak görmeye çaba sarf ettiklerini görüyoruz” dedi.

Orhan Erdem, Rumların uluslararası tanınmışlığın verdiği özgüvenle statükodan faydalanmayı sürdürdüklerini ve konfor alanlarında yaşamlarını idame ettirmek istediklerini kaydederek, Rum liderlerinin son çözüm sürecindeki tavırlarının bilindiğini ve mantalitenin değişmediğinin de ortada olduğunu belirtti.

KKTC ve Türk devletlerinin, İslam coğrafyasının, çok daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini dile getiren Erdem, Kıbrıs’ta adil, kalıcı sürdürülebilir bir çözümün adadaki gerçeklerle olabileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.