enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
23°C
KKTC
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 12’inci ölüm yıldönümünde anıldı – BRTK

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 12’inci ölüm yıldönümünde anıldı – BRTK
13.01.2024 13:15
A+
A-

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, 12’nci ölüm yıldönümünde törenlerle anılıyor. Denktaş için ilk tören, Cumhuriyet Parkındaki Anıt Mezarı’nda yapıldı.

Tören saat 10:08’de protokole dahil zevatın Anıt önünde yerini alması ve protokol sırasına göre çelenkleriAnıt’a sunması ile başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi ve yarıya indirildi.

Kurucu Cumhurbaşkanı’nı anma töreni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Anıt Özel Defteri’ni imzalaması ile devam etti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmaya Denktaş’ın Anıt Kabri’nin bakımını yapanlara teşekkürlerini ileterek başladı.

Serdar Denktaş, “Bugün devletimizin kurucusu, milli liderimiz Rauf Raif Denktaş’ın 12’inci yıldönümü. Aradan geçen bu 12 yıl içerisinde her tören öncesi titiz bir şekilde bölgenin temizliğini sağlayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı er ve erbaşına, her sorun yaşandığında hemen yanıbaşımızda bulunan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı ve personeline,bir çağrı üzerine elinde fidanlarla gelip bölgede ekim yapan sivil toplum örgütlerine ve duyarlı vatandaşlarımıza ve seçildiği gündem beri bölgenin teniz tutulmasını sağlayan Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’na yürekten teşekkür ederim” dedi.

Serdar Denktaş konuşmasına “12 yıldır burada tarih yazan bir lider yatıyor. 12 yıldır burada Kıbrıslı Türkü cemaat seviyesinden alıp halk seviyesine ulaştıran bizleri bir devlet sahibi yapan bir devlet adamı yatıyor. 12 yıldır bedenen aramızda olmasa da her geçen gün daha çok özlenen, değeri anlaşılan, eksikliği hissedilen hepimizin babası bir önder yatıyor. 12 yıldır ismi ile Kıbrıs’ı özdeşleştirmiş, hem anavatanımızda hem katıldığı birçok uluslararası toplantılarda duruşu ile ve inancıyla hiç yalpalamadan savunduğu davası ile kazandığı saygıyı halkına da kazandırmayı başarmış bir Türk büyüğü yatıyor” dedi.

Serdar Denktaş, Denktaş Vakfı’nın Rauf Denktaş’ın 100’üncü doğum gününe denk gelen bu yıl düzenleyecekleri birçok etkinlik ile Rauf Denktaşı anacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 12’inci ölüm yıldönümünde anmak üzere toplandıklarını belirterek, “Kendisini rahmet, saygı ve sevgiyle anıyoruz” dedi.

Raif Rauf Denktaş’ın Türk dünyasında çok önemli bir isim olduğuna vurgu yapan Tatar, Denktaş’ın hayatını Kıbrıs Türk halkının haklı davasına adadığını belirtti.

Tatar, Denktaş’ın dedesinin çocuk yaşlarda Rauf Raif Denktaş’a “1878’de Osmanlı askerleri adayı terk ettikten sonra acaba Türk askeri ne zaman adaya geri dönecek” sözlerini özümseyerek ve hayatını bu uğurda bu beklenti ile geçirdiğini ifade etti.

Denktaş’ın bir hukukçu olarak Doktor Küçük’ün daveti ile Selimiye Meydanı’nda yaptığı konuşma ile gönülleri fethettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının haklı davası için verdiği mücadeleyi anlattı.

Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü, tek taraflı müdahale hakkı ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yerini almasında hukukçu kimliği ile Denktaş’ın çok önemli katkıları olduğuna işaret eden Tatar, “kayıkla Kıbrıs’a geldiğinde Rumlar tarafından yakalanmış hapse atılmış ve o zor günleri yaşayan maneviyatı ile inancı ile vatan sevgisi ile böylesine bir lider, Kıbrıs Türk halkının haklı davasına tüm ömrünü adamış, çok önemli hizmetler verdi” dedi.

Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkına Anavatan sevgisini, Türkiye’ye, Anavatan’a olan inancından, asla ne devletten ne egemenlikten vazgeçilmemsi gerektiğini öğrettiğine işaret eden Tatar, her türlü eleştiriye rağmen Anavatan’ımızla şu anda yürütmekte olduğumuz siyasetin Denktaş’ın vasiyet ettiği siyaset olduğunun altını çizdi.

Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’ndaki tören, dua okunması ile son buldu.

brt

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.