enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4539
EURO
34,6580
ALTIN
2.391,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Apple, Çin’de bir ilki başardı!

Apple, Çin’de bir ilki başardı!
25.01.2024 23:39
A+
A-

Son yıllarda ekonomik koşullarda değişiklikler yaşanması nedeniyle akıllı telefon pazarında ciddi bir hareketlilik söz konusu. Bu süreçte kimi markalar satışlarda düşüş gösteriyorken, bunu fırsat bilip yeni adımlar atan da oldu. Son gelişmelere göre Çin akıllı telefon pazarında bir ilk yaşandı.

Apple, Çin akıllı telefon pazarını fethetti

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple, şimdiye kadar Çin akıllı telefon pazarında lider olmamıştı. Daha çok Honor, vivo veya Xiaomi markalarını birinci olarak görüyorduk. Ancak son verilere göre önemli bir değişim yaşandı.

Apple, Çin akıllı telefon pazarını fethetti

International Data Corporation (IDC) tarafından paylaşılan verilere Çin’de toplam akıllı telefon sevkiyatı 2023 yılında yüzde 5 oranında düşerek 271,3 milyon oldu. Apple, yüzde 17.3 pazar payı ile ilk kez lider oldu. IDC Çin Müşteri Sistemi Araştırması kıdemli araştırma analisti Arthur Guo, bunu muazzam bir başarı olarak yorumladı.

Cam gibi görüntü arayanlara! En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar

Cam gibi görüntü arayanlara! En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar

Ekran benim için olmazsa olmaz diyenler hangi modelleri satın almalı? İşte DxOMark verilerine göre en iyi ekrana sahip akıllı telefonlar!

Listenin ikinci sırasında ise bir zamanlar Huawei çatısı altında olan ancak daha sonrasında kendi yolunu çizen Honor‘u görüyoruz. Şirketin pazar payı yüzde 17.1. Üçüncü ve dördüncü sırada ise sırasıyla yüzde 16.5 ile vivo ve yüzde 13.2 ile Xiaomi yer aldı.

Üretici 2023 Pazar Payı 2022 Pazar Payı
1. Apple Yüzde 17.3 Yüzde 16.8
2. Honor Yüzde 17.1 Yüzde 18.1
3. OPPO Yüzde 16.7 Yüzde 17.5
4. vivo Yüzde 16.5 Yüzde 18.6
5. Xiaomi Yüzde 13.2 Yüzde 13.6
Diğer Yüzde 19.1 Yüzde 15.3
Toplam Yüzde 100 Yüzde 100

Son yıllarda pek çok ülkede akıllı telefon sevkiyatları giderek düşüyor. Bilgisayar pazarında da aynı durum söz konusu.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.