enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
21°C
KKTC
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Apple’ın App Store kararını eleştiren şirketler arasına Microsoft da katıldı

Apple’ın App Store kararını eleştiren şirketler arasına Microsoft da katıldı
30.01.2024 10:38
A+
A-

Microsoft, Apple’ın Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası kapsamında App Store için yaptığı değişiklikleri eleştiren şirketler arasına adını yazdırdı. Xbox patronu Sarah Bond, yaptığı açıklamada Apple’ın eylemlerini değerlendirdi.

Microsoft Xbox patronu: “App Store kuralları yanlış yönde atılmış bir adım.”

Daha önce Epic Games CEO’su, Spotify CEO’su, Firefox CEO’su ve daha birçok şirket, Apple’ın App Store değişiklikleri yüzünden eleştirilerde bulunmuştu. Xbox Patronu Sarah Bond da konuya değindi, dolayısıyla Microsoft da olaya dahil oldu.

Apple’ın AB düzenlemelerine uyum sağlamak için hazırladığı yeni plan, üçüncü taraf mağazalarda faaliyet gösteren uygulamaların ilk 1 milyon indirmenin ardından her indirme için 0,50 € ödemesini gerektiren bir sistem olarak işliyor. Ayrıca Apple, üçüncü taraf ödeme sistemlerini kullanan geliştiricilerden yüzde 17 komisyon almaya da devam edecek.

Xbox başkanı Sarah Bond, X’te yayınladığı bir gönderide Microsoft’un çekincelerini dile getirerek, “Apple’ın yeni politikası yanlış yönde atılmış bir adım. Umarız önerdikleri planla ilgili geri bildirimleri dinlerler ve herkes için daha kapsayıcı bir gelecek için çalışırlar” dedi.

Microsoft gemileri yaktı! Tüm Xbox ekibini kovdu mu?

Microsoft gemileri yaktı! Tüm Xbox ekibini kovdu mu?

Xbox, yeni bir işten çıkarma dalgasına girişmiş olabilir. Activision-Blizzard’ın ardından birçok ekip dağıtıldı.

Bond, şu anda Microsoft’un tüm Xbox platform ve donanım çalışmalarını denetliyor. Ek olarak şirket, bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen kendi Xbox mobil mağazasını da aktif olarak geliştiriyor.

Microsoft’un Xbox mobil mağazası, Apple ve Google’ın mobil oyun mağazalarına bir alternatif olarak geliştiriliyor. Mağazada Call of Duty: Mobile ve Candy Crush Saga gibi popüler oyunlar da dahil olmak üzere Activision Blizzard’ın içeriklerinin yer alması bekleniyor.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Apple’ın App Store politikalarına ve ödeme işlemlerine karşı yasal mücadele geçmişine sahip. Spotify da Apple’ı yeni App Store vergisiyle “gasp” yapmakla suçlamıştı.

Spotify CEO’sundan Apple’a misilleme! Apple da geri durmadı

Spotify CEO’sundan Apple’a misilleme! Apple da geri durmadı

Spotify CEO’su Daneil Ek, Apple’ın App Store değişiklikleri sebebiyle şirketi ağır eleştirdi. Gelin detaylara birlikte bakalım!

Avrupa Birliği, düzenlemeler Mart ayında resmen yürürlüğe girdiğinde Apple’ın değişikliklerine bir yanıt vereceğine söz verdi ve gerekli görüldüğü takdirde müdahale edeceklerini de belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.