enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Mac kullanıcıları tehlikede! Dikkatli olmanız gerek

Mac kullanıcıları tehlikede! Dikkatli olmanız gerek
08.02.2024 08:50
A+
A-

Yayınlanan yeni bir rapora göre, Mac cihazların popülaritesi artmaya devam ettikçe, bu cihazları hedef alan siber güvenlik tehditleri de artıyor. Mac’lerin doğası gereği kötü amaçlı yazılımlara karşı güvende olduğu inancının aksine, siber suçlular bu cihazları karmaşık saldırılarla giderek daha fazla hedef aldığı için kullanıcıların daha dikkatli olması gerek.

Mac kullanıcılarının çevrimiçi ortamda gezinirken dikkatli olmaları gerekiyor

Malwarebytes’in 2024 State of Malware raporuna göre, Mac kullanıcıları için ortaya çıkan tehditlerden biri, siber suçlular arasında ilgi gören nispeten yeni bir bilgi hırsızlığı kötü amaçlı yazılımı olan MacStealer. MacStealer, Firefox, Google Chrome ve Brave gibi popüler tarayıcılardan çerezler, şifreler ve kredi kartı bilgileri gibi hassas verileri almak için tasarlanmış.

Görsel: 9to5Mac

Ayrıca bu yazılım çeşitli dosya türlerine sızabilir ve hatta KeyChain veritabanına erişebilir ve potansiyel olarak çok sayıda kişisel bilgiyi tehlikeye atabilir. MacStealer geliştiricilerinin Safari tarayıcı verilerini ve Notes uygulamasında depolanan bilgileri hedef almak için yeteneklerini genişletmek için aktif olarak çalıştıklarına dair göstergeler var.

Raporda vurgulanan bir diğer önemli tehdit ise, kötü niyetli reklam kampanyaları aracılığıyla Mac kullanıcılarına yayıldığı gözlemlenen ve AMOS olarak da bilinen Atomic Stealer. MacStealer gibi AMOS da tarayıcılardan parola çalabiliyor ve Apple KeyChain’e erişebiliyor. Ek olarak, çeşitli dosyaları ve kripto para birimlerini çalabiliyor ve şüphelenmeyen kullanıcılar için önemli bir risk oluşturuyor.

Apple, efsane MacBook Pro’dan desteğini çekti!

Apple, efsane MacBook Pro’dan desteğini çekti!

13 inç MacBook Pro 2012 için destek sonlandı. Apple’ın optik sürücülü son MacBook’u olan bilgisayara ne olacak?

Rapor, geçtiğimiz yıl Mac cihazlarda tespit edilen tüm tehditlerin %11’ini oluşturan kötü amaçlı yazılımlarla birlikte Mac güvenliğinin ne kadar değiştiğini gösteriyor. Potansiyel Olarak İstenmeyen Programlar (PUP’lar) ve reklamlar, tüm tespitlerin %30’unu oluşturarak en yaygın tehditler oldu. Adware.OperatorMac, OSX.Genieo ve OSX.Vsearch gibi kayda değer örnekler Mac kullanıcılarının karşı karşıya olduğu tehditleri oluşturuyor.

Sonuç olarak, Mac’lerin kötü amaçlı yazılımlara karşı bağışık olduğu günler çoktan geride kaldı. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.