enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5240
EURO
34,7853
ALTIN
2.411,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
24°C
KKTC
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Çavuşoğlu,Kazakistan’da düzenlenen fuara katıldı:”Ata topraklarından KKTC’ye öğrenci gelmesine çok önem veriyoruz”

Çavuşoğlu,Kazakistan’da düzenlenen fuara katıldı:”Ata topraklarından KKTC’ye öğrenci gelmesine çok önem veriyoruz”
17.02.2024 15:08
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dört üniversite Kazakistan’da düzenlenen İpekyolu Türk Üniversiteleri 2024 Fuarı’na katıldı.

Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirilen fuarın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Ata topraklarından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne öğrenci gelmesi konusuna çok önem veriyoruz” dedi.

Kazakistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin katıldığı ve “Türk ve KKTC Üniversiteler Fuarı” olarak da isimlendirilen fuarın açılışı Almatı Dvares Respublik Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik ile başladı.

Fuarda, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tanıtım stantları yer aldı.

Fuarın açılışına Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, kardeş ülke Kazakistan’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti.

Ata toprakları olarak nitelediği Kazakistan topraklarından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne öğrenci gelmesi konusuna verilen öneme dikkati çeken Çavuşoğlu, fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin tanıtılması için yer aldıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, fuarın düzenlenmesine katkı koyan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin bu fuarda yer almasına olanak sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversitelerin bulunduğu stantlar ziyaret edilerek, ziyaretçiler, öğrenciler ve yetkililer ile bir araya gelindi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.