enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2543
EURO
34,7843
ALTIN
2.454,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Turizm Bakanlığı ,Girne’de “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği düzenledi

Turizm Bakanlığı ,Girne’de “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği düzenledi
15.03.2024 18:30
A+
A-

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine yönelik “brunch” etkinliği düzenledi.

Girne Pia Bella Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte, Girne Özel Eğitim Merkezi Öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri güzel bir gün geçirdi.

Etkinlikte, Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced ve bakanlık personeli Ayşe Hacımehmetoğlu, çocuklara müzik dinletisi sunarken, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu da çocuk şiirleri seslendirdi.

Öğrencilere, Kültür Dairesi tarafından Türk yazarların eserlerinden oluşan hikaye kitapları da hediye edildi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 21 Mart’ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Ataoğlu, Down Sendromlu bireylerin sadece 21 Mart gününde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini dile getirerek, Down Sendromlu bireylerin sosyalleşerek toplumda daha fazla yer alması ve ihtiyaçlarının karşılanması için her gün çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel gereksinimli bireylerin toplumun parçası olduğunu kaydeden Ataoğlu, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunun unutulmamasını istedi.

BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.