enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4097
EURO
34,6077
ALTIN
2.380,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Apple’dan iPhone 15 ve iPhone 16 için 5G müjdesi!

Apple’dan iPhone 15 ve iPhone 16 için 5G müjdesi!
10.10.2022 08:36
A+
A-

iPhone 14 ailesi Apple’ın en yeni modelleri olsa bile iPhone 15 ile ilgili ilk sızıntılar gelmeye başladı. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre iPhone 15 modellerinde çok daha güçlü 5G modemleri kullanacak. Hatta Apple’ın uzun süredir “kavgalı” olduğu Qualcomm’un 5G modemini tercih edeceği dile getirildi.

iPhone 15 yenilenmiş 5G modemiyle geliyor

iPhone 14 ailesinde 5G çipi olarak Qualcomm Snapdragon X65 kullanılıyor. Apple ve Qualcomm arasında devam eden patent ihlali davası göz önüne alındığında, bu ortaklığın devam etmeyeceği düşünülüyordu. Fakat endüstri analisti Jeff Pu’ya göre, Qualcomm Snapdragon X70 modemi iPhone 15 ve iPhone 16’da kullanılacak.

Qualcomm tarafından geliştirilen en yeni 5G çipi, daha düşük gecikme süresine ek olarak daha az güç tüketimine sahip. Ayrıca telefon hangi konumda olursa olsun, daha iyi bağlantı hızı ve daha güvenilir kapsama alanı yeteneğini barındırıyor. Snapdragon X70’in yapay zeka optimizasyonu sunduğunu da belirtelim.


iPhone 14 Pro Max maliyeti ortaya çıktı! Bu kadar kar olur mu?

iPhone 14 Pro Max maliyeti ortaya çıktı! Bu kadar kar olur mu?

iPhone 14 serisinin Apple’a maliyeti ne kadar? Android tarafındaki en büyük rakibi olan Samsung ile kıyasladık.

Bildiğiniz üzere Apple, iPhone serisinde kendi çiplerini üretiyor. Hatta MacBook ve Mac’te bile kendi “M” serisi işlemcilerine geçiş yapan teknoloji devi, modemde ise hala Qualcomm’a bağlı. Fakat 2025 yılından sonra (iPhone 17 olabilir) tamamen Apple tarafından üretilmiş bir donanım görme ihtimali bulunuyor.

2019 yılında Apple, Intel ile olan 5G ortaklığını bitirip şirketin 5G modem haklarını satın almaya çalışmıştı. Bu girişimin başarısız olması sonucunda Qualcomm’a yöneldi ve 5G için Snapdragon modemlerini kullanmaya devam ediyor.

Tamamen Apple tarafından üretilmiş bir iPhone donanımın olası planlardan daha uzun süreceğini söylemek mümkün. Ancak ilk bilgiler, iPhone 15 ve iPhone 16 için Qualcomm Snapdragon X70 modeminin kullanılacağını gösteriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.