enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2546
EURO
34,8118
ALTIN
2.425,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Merakla beklenen Galaxy S23 performans testinde!

Merakla beklenen Galaxy S23 performans testinde!
18.10.2022 13:34
A+
A-

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Galaxy S23 serisi, 2023 yılının en çok beklenen akıllı telefonları arasında yer alıyor. Cihazlarla ilgili bugüne dek birçok sızıntı ve rapor ortaya çıktı. Bu sayede teknik özellikleriyle ve tasarımlarıyla ilgili birçok detay etkinliken önce belli oldu. Son olarak serinin standart modeli Geekbench platformunda göründü.

Galaxy S23 Geekbench puanı belli oldu

Samsung Galaxy S23‘ün Snapdragon varyantı, SM-S911U model numarasıyla Geekbench veri tabanında göründü. Akıllı telefon, yapılan tek çekirdekli testlerden 1.524, çok çekirdekli testlerden ise 4 bin 597 puan almayı başardı. Bunun dışında cihazın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’den güç alacağı da netleşti. Ayrıca modelin 8 GB RAM ile geleceğini de belirtelim.

Galaxy S23 geekbench
Galaxy S23 Geekbench

Qualcomm’un daha önceki amiral gemisi yonga setleri; 1+ 3 + 4 çekirdek dizilimlerine sahipti. Ancak çok yakında tanıtılması beklenen Snapdragon 8 Gen 2 ile artık bu durum değişecek. Zira işlemci, 1 + 2 + 2 + 3 düzeniyle gelecek. Aynı zamanda TSMC’nin 4 nm üretim sürecinden geçecek.

Samsung şaşırtıyor! Galaxy S23 serisiyle ilgili yeni iddia

Samsung şaşırtıyor! Galaxy S23 serisiyle ilgili yeni iddia

ET News raporuna göre Galaxy S22 serisini şubatta vitrine çıkaran Samsung, Galaxy 23 serisini beklenenden daha erken tanıtabilir.

İşlemcinin çekirdek diziliminin yanı sıra ev sahipliği yapacağı çekirdek türleri de belli oldu. Bu noktada bir Cortex-X3, iki Cortex-A720, iki Cortex-A710 ve üç Cortex-A510 karşımıza çıkacak. Grafik tarafında ise Adreno 740 yer alacak.

Samsung, bugüne dek amiral gemisi modellerini kendi üretimi Exynos ve Snapdragon işlemcileriyle piyasaya sürdü. Hatta Galaxy S serisini Türkiye’ye yıllardır Exynos işlemcisiyle getiren şirket, bu yıl bir değişiklik yaparak şubat ayında tanıtılan Galaxy S22 serisini ülkemizde Snapdragon işlemciyle satışa sundu.

Galaxy S23 geekbench

Samsung’un bir süredir yeni çıkacak amiral gemisi modellerinde işlemci değişikliğine gideceğine yönelik iddialar vardı. Bunların nedeni ise Exynos işlemcilerinin kullanıcıların beklentilerini karşılamaması ve Snapdragon sürümünün performans açısından altında kalarak kullanıcı deneyimini düşürmesi diyebiliriz. Ancak görünüşe göre şirket bir süre daha Exynos yongasını kullanıcılara sunmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.