enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,1728
EURO
35,0515
ALTIN
2.467,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Acun’un 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Acun’un 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!
24.10.2022 20:53
A+
A-

Geçtiğimiz dönemde TSK envanterine alınan MİLGEM kapsamında üretilen gemilerden ve bu araçların en yüksek kalite işçilik ve teknolojiyle üretildiğinden ve bu durumun yalnızca savunma sanayii ürünleri değil, Tuzla ve Gebze tersanelerinden çıkan neredeyse her gemi için geçerli olduğundan bahsettik. Bugün de Acun Ilıcalı tarafından satın alınan 20 milyon dolarlık yerli yat ortaya çıktı. İşte detaylar.

Acun Ilıcalı’nın 20 milyon dolarlık yat Tuzla’da üretildi!

Türkiye’de gemi üreten tersaneler tüm dünyaya satış yapıyor. Dışarıdan bakıldığı zaman nerede yapıldığını anlamak güç olsa da first class olarak tabir edilen birinci sınıf işçilik nedeniyle Marmara Bölgesi’ndeki tersaneler turistlerin uğrak noktası olmaya başladı.

Acun yat

Acun Ilıcalı’nın sahip olduğu yat da Mengi Yay isimli bir tersane tarafından üretiliyor. Tabii yalnızca bu araç değil, şirketin 37 farklı tasarım ve özelliğe sahip gemi türevi seçeneği mevcut. Ayrıca her biri isteğe göre kişiselleştirilebiliyor. Örneğin Acun’un yatın ön üst kısmına ayak tenisi için özel bir alan yaptırdığını görüyoruz.

Türkiye’nin en büyük 2. gemisinde son aşama!

Türkiye’nin en büyük 2. gemisinde son aşama!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde yer alan en büyük ikinci gemi olacak TCG Derya, hangi özellikleri ile öne çıkıyor?

Tabii bu yatın birçok gizli özelliği de mevcut. Örneğin suyun altında kalan kısmında dalga dengeleyici parçalar mevcut. Bu sayede fırtına olmadığı sürece yat sabit kalarak içeride normal bir zemin olduğu hissini uyandırıyor. Ek olarak havuzu, mutfağı, ayrı yatak odaları ve banyoları gibi birçok detayı mevcut. Yakından incelemek için burayı tıklayarak Mengi Yay’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Mengi Yay Balmy yat özellikleri

  • Genel Uzunluk: 47.30
  • Maksimum Genişlik: 8.80
  • Taslak (@Tam Yük): 2.75
  • Yer değiştirme: 442 Ton
  • Max hız: 14.5 deniz mili
  • Motorlar: 2x CAT C32 Acert 1450 [email protected] 2300 RPM
  • Jeneratörler: 2 x CAT C4.4 86 kW, 1 x 51kW
  • Menzil: 2500 mil / 4 bin km üstü
  • Misafir: 10 kişi
  • Mürettebat: 7 kişi
  • Brüt Tonaj: 496 GT / 500 GT altı
  • Sınıflandırma: RINA
  • Fiyatı: 20 milyon dolar

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.