enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

FIFA 2022 Dünya Futbol Şampiyonası

FIFA 2022 Dünya Futbol Şampiyonası
26.10.2022 14:08
A+
A-

FIFA 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Katar’a taraftar akını nedeniyle kiraların hızla yükselmesi emirlikte uzun süredir yaşayan çoğu yabancı kiracıyı zor durumda bıraktı.

Dünyanın en büyük etkinliğine dünyanın en küçük ülkesinin ev sahipliği yapacak olması öncelikle turnuva için gelecek turistlere barınak sorununu ortaya çıkardı.

Şampiyonaya hazırlık aşamasında 130 bin odanın turistlere ayrıldığı garantisini veren Katar hükümeti bu odaların, limanda bulunan üç yolcu gemisinde, otellerde, tatil köylerinde ve özel olarak inşa edilmiş konutlarda olduğunu açıkladı.

En düşük oda fiyatının günlük 80 dolar olacağı belirtilirken tavan fiyatın 780 dolar olacağı açıklansa da odaların sınıflarına göre bu fiyatın yükseldiği gözlemlendi.

Bu da hem turistlerin odalara binlerce dolar harcaması anlamına gelirken şehirde de AirBnB tarzı oda kiralama ücretlerinin patlamasına neden oldu.
Bunun sonucunda da ev sahipleri kiracılarını evden çıkarma ya da kira ücretlerinde fahiş artırımlara gitme yolunu seçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.