enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Sony Alpha 7R V tanıtıldı: 61 Megapiksel, 8K video

Sony Alpha 7R V tanıtıldı: 61 Megapiksel, 8K video
26.10.2022 21:47
A+
A-

Aynasız fotoğraf makineleri konusunda dünyada en çok tercih edilen markalardan birisi haline gelen ve özellikle video çekimi konusunda başarısını kanıtlayan Sony, 61 Megapiksel çözünürlüğünde sensöre ve BIONZ XR işleme motoruna sahip olan Sony Alpha 7R V modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Yerini aldığı Sony a7R IV modeli 2019 yılında piyasaya sürüldüğünde 61 Megapiksel çözünürlüğündeki sensörü ile oldukça etkileyici bir cihaz olmuştu. Bu yeni model Sony’nin en yüksek çözünürlüklü görüntü sensörünü, Alpha serisi kameralarda bir ilk olan AI tabanlı görüntü tanımaya ayrılmış yeni bir AI işleme birimiyle ve “R” serisinde bir ilk olan güçlü BIONZ XR görüntü işleme motoruyla birleştiriyor.

Sony A7 SIII elimizde! Gövdesi 40 bin lira!

Sony A7 SIII elimizde! Gövdesi 40 bin lira!

ShiftDelete.Net olarak yeni bir video ile karşınızdayız. Bu videomuzda performansıyla dikkat çeken Sony A7 SIII detaylarına sizlerle birlikte bakıyoruz.

Sony Alpha 7R V özellikleri

Yapay zeka insan poz tahmini hakkında ayrıntılı bilgileri kullanarak kameranın odak tanıma doğruluğunu önemli ölçüde iyileştiriyor ve potansiyel çözünürlüğünden tam olarak yararlanıyor. İçerik tanıma, araçlar ve böcekler dahil olmak üzere birkaç yeni konu türünü içerecek şekilde genişletildi.

Sony’nin 7R serisinde ilk defa yer alan iyileştirmeler şu şekilde;

  • Güçlü Gerçek Zamanlı İzleme
  • Daha hızlı ve daha hassas geniş alan, yüksek yoğunluklu AF sistemi
  • AF/AE izleme ile 10 fps’ye kadar kesintisiz çekim
  • 7 fps’ye kadar sessiz, titreşimsiz çekim
  • Yüksek hızda sürekli olarak 583’e kadar sıkıştırılmış RAW görüntü çekim.

Alpha 7R V, kullanıcılar tarafından sıklıkla talep edilen, tam zamanlı DMF (doğrudan manuel odaklama) ve odak basamaklama dahil olmak üzere yüksek çözünürlüğü destekleyen ve yığınlanmış görüntülere olanak tanıyan odak özelliklerine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Alpha 7R V, en yeni BIONZ XR görüntü işleme motoru ve 61 Megapiksellik 35 mm full frame arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü sayesinde detaylı ayrıntılar sunuyor. En yeni BIONZ XR görüntü işleme motoru, şimdiye kadar Alpha serisinde düşük hassasiyette en yüksek çözünürlüğü elde etmek için kamera sensörünün çözünürlük potansiyelinin tam olarak kullanılmasını sağlıyor.

Bu hem fotoğraflar hem de filmler için ISO 100’den ISO 32000’e kadar hassasiyet ayarları ve fotoğraflar için 15 duraklı geniş dinamik aralığını etkinleştiriyor.

Alpha 7R V’in tüm görüntü sabitleme sistemi, yüksek hassasiyetli görüntü sabitleme birimi, gelişmiş jiroskop sensörleri ve fotoğraf ve video için optimize edilmiş görüntü sabitleme algoritmaları ile güncellenmesiyle kullanıcıların daha net görüntüler çekmesine olanak tanıyor.

Sony’nin en yeni kamerası, yükseltilmiş Piksel Kaydırmalı Çoklu Çekim özellikleri sayesinde kullanıcılara; bilgisayar kullanarak birleştirme, birden çok piksel kaydırmalı görüntüleri yakalama, hassas gövde içi sabitleme sistemi kontrolünden yararlanma ve detaylı bir çözünürlük elde etme imkanı sunuyor.

Imaging Edge Desktop yazılımı ile öznenin konumunda bir kayma veya bir ağaçtaki yapraklar gibi küçük piksel düzeyindeki hareketler otomatik olarak algılanıyor ve düzeltiliyor.

Alpha 7R V özellikleriyle hareketsiz içerik fotoğrafçılığı için esneklik sağlıyor;

  • Kayıpsız RAW görüntü sıkıştırma ve seçilebilir RAW görüntü boyutları ve kalitesi
  • Büyük ölçüde genişletilmiş odak ve poz basamaklama
  • Kameradaki fotoğraflar ve videolar için Yaratıcı Görünüm ayarları
  • Yüksek sıkıştırma verimliliğine sahip yüksek kaliteli HEIF görüntüleri
  • Geniş ekran görüntüleme için geniş parlaklık aralığı

8K çözünürlükte video kaydı, 10 Gbps USB-C bağlantısı

Üst seviye fotoğraf özelliklerinin yanı sıra video konusunda da iddialı olan cihaz, 8K çözünürlükte 24/25p video, gruplama olmadan 6.2K’dan yüksek örneklemeli 4K video, yüksek verimli MPEG-H HEVC/H.265 codec, dahili kayıt, 10-bit 4:2:2 kayıt, görüntü kalitesi ve esnek düzenleme imkanı sunuyor.

Alpha 7R V; geleneksel eğilebilir monitörün faydasını, yandan açılan değişken açılı esneklikle ve 9,44 milyon noktalı bir elektronik vizörle birleştiren, yeni bir 4 eksenli çok açılı LCD ekrana sahip. İki adet CFexpress Type A/SDXC kart yuvası ve dokunmatik kontrollü, çok çeşitli özelleştirilebilir işlevlere sahip yepyeni bir menü sistemini de kullanıcılara sunuluyor.

Veri transferi için Wi-Fi 802.11ac veya USB-C bağlantı noktası seçenekleri arasında tercih yapılabiliyor.

Profesyonellerden alınan geri bildirimlere dayanarak tasarlanan Alpha 7R V, uzun kayıt süreleri esnasında oluşabilecek ısınmanın önüne geçmek adına sahip olduğu iyileştirilmiş ısı dağılımı ve yükseltilmiş toza ve neme dayanıklı tasarımıyla öne çıkıyor. Bununla birlikte dayanıklı magnezyum alaşımlı kasasıyla ve zorlu çalışma ortamlarında maksimum güvenilirlik sağlayan diğer iyileştirmeleriyle dikkat çekiyor.

Sony Alpha 7R V fiyatı ne kadar?

Aralık ayında ülkemizde piyasaya sürülmesi beklenen cihazın yurt dışı fiyatı 3899 dolar olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.