enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,5892
EURO
52,9677
ALTIN
6.575,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
20°C
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C

Tabipler Birliği Başkanı Dalkan’dan Sağlık Bakanı’na istifa çağrısı

Tabipler Birliği Başkanı Dalkan’dan Sağlık Bakanı’na istifa çağrısı
13.05.2026 11:03
A+
A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Ceyhun Dalkan, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’i, Meclis’te yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirerek, Dinçyürek’e istifa çağrısında bulundu.

Dalkan yaptığı yazılı açıklamada, doktor bilgi sistemi kurulumu için bakanlığın yaptığı talebi anında tüm hekimlere duyurduklarını belirterek, söz konusu duyurunun ilaç takip sistemi ile değil, doktor bilgi sistemi ile ilgili olduğunu ifade etti.

“Bakanlıkta 6 ay önce yaptığımız toplantıda, Birlikten doktor bilgilerinin talep edileceği kararlaştırılmıştı; ancak bugüne kadar tarafımıza herhangi bir resmi talep iletilmemiştir” diyen Dalkan, E-reçete konusunda ise üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını açıkça belirttiklerini kaydetti.

Konunun, Birlik yasası tahtında gerekli tüzük değişiklikleriyle düzenlenebilecek bir mevzuat meselesi olduğunu belirten Dalkan, Sağlık Bakanı’nın bunu önemsemediği için yapmadığını ileri sürdü.

“ORTADA BİR ‘AŞI TAKİP SİSTEMİ’ DE BULUNMUYOR”

“Sayın Bakan’ın ifade ettiği şekilde ortada bir ‘aşı takip sistemi’ de bulunmamaktadır. Ben bir çocuk hekimi olarak böyle bir sistemle ilgili herhangi bir bilgilendirme ya da çalışma görmedim” diyen Birlik Başkanı Dalkan, şöyle devam etti:

“Biz sizleri defalarca uyardık. Bir sağlık merkezi veya servis açmak tek başına yeterli değildir. O merkezlerde görev yapacak sağlık çalışanlarının planlanması, eğitilmesi ve sistemin sürdürülebilir şekilde hazırlanması gerekir. Bunun eğitimleri, sertifikasyon süreçleri ve altyapı planlamaları vardır. Tekrar uyarıyoruz Girne, Güzelyurt hastaneleri bitince de yine sağlık çalışanı sorunu yaşanacaktır.”

Sağlık sistemini güçlendirmek ve sağlık çalışanı kazanmak yerine yalnızca ihale açmakla uğraşıldığını öne süren Dalkan, kamusal nitelikli birlikler ve sağlık çalışanları ile birlikte çalışılmadığını, yalan-yanlış ithamlarda bulunulduğunu iddia etti.

Bu dönemin, ülkenin sağlık yönetimi tarihine “kara bir leke” olarak yazıldığını savunan Dalkan, Sağlık Bakanı’na görevi bırakma çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.