enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0697
EURO
52,9176
ALTIN
6.640,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C

AB, Rusları kripto pazarından yasakladı

AB, Rusları kripto pazarından yasakladı
07.10.2022 07:37
A+
A-

Avrupa Birliği, sekizinci yaptırım turunun bir parçası olarak Ruslara kripto hizmetleri sağlamaya kapsamlı bir yasak getirdi. Yeni önlem, Nisan ayından bu yana yürürlükte olan kısıtlamaları artırıyor.

Avrupa Komisyonu’nun web sitesinde yayınlanan bir basın açıklamasında , “Cüzdan miktarına bakılmaksızın tüm kripto varlık cüzdanları, hesapları veya saklama hizmetleri yasaklanarak kripto varlıklar üzerindeki mevcut yasaklar sıkılaştırıldı (önceden 10 bin euroya kadar izin verildi)” denildi.

Visa ve Mastercard bu yılın başlarında Rusya pazarından ayrıldıktan ve bazı bankaların SWIFT ile bağlantısının kesilmesinden sonra, kripto para birimleri, özellikle de stabilcoin USDT, Rusların yurtdışına para taşımanın en popüler yollarından biri haline geldi.

Forbes Russia perşembe günü, merkezi AB’de bulunan kripto servis operatörlerinin, müşteriler blokta ikamet etmedikçe Ruslarla işlemleri durdurmak zorunda kalabileceğini yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.