enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
18°C
KKTC
18°C
Açık
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Apple’dan Watch Ultra’nın pil süresini katlayacak hamle!

Apple’dan Watch Ultra’nın pil süresini katlayacak hamle!
29.04.2023 14:29
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda sızdırılan bilgilere göre Apple, yeni Watch Ultra modelinde microLED ekran paneline yer verecek. Ünlü analist Ross Young, yeni Apple Watch Ultra modelinin tanıtım tarihini sızdırdı.

MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra, pil süresi konusunda iddialı olacak

2022’de tanıtılan mevcut ‌Apple Watch Ultra‌, standart OLED teknolojisini kullanıyor. Apple akıllı saatlerinde, yaklaşık 20 yıldır var olan ve maliyeti nedeniyle şirketlerin tercih etmediği microLED teknolojisine yer vermek için hazırlanıyor.

Sızdırılan bilgilere göre şirket, yeni Apple Watch Ultra modelinde 2.1 inç diyagonal ekrana yer verecek. MicroLED panel ile donatılacak ürün, OLED teknolojisine kıyasla enerji verimliliği avantajına sahip. MicroLED teknolojisinin bir diğer avantajı ise ekran yanma riskinin OLED ve AMOLED panellere göre daha düşük olması. Analistler, microLED panellerin kullanım ömrünün daha uzun olduğunu belirtiyor.

Galaxy Watch 6 işlemcisi ortaya çıktı: Yüksek performans vadediyor!

Galaxy Watch 6 işlemcisi ortaya çıktı: Yüksek performans vadediyor!

Samsung, akıllı saat modelleri için çalışmalarını sürdürüyor. Galaxy Watch 6 serisiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Adından da anlaşılacağı gibi microLED, tek tek pikseller için mikroskobik LED’lerden oluşuyor. Üretim süreci, bir plaka üzerinde küçük LED’ler oluşturmayı ve bunları bir arka panele aktarmayı içeriyor.

Enerji verimliliği avantajı nedeniyle yeni nesil Apple Watch Ultra modelinin pil ömrünü önemli ölçüde artacağı belirtiliyor. MicroLED ekranlar ayrıca, piksel düzeyinde ayrı ayrı LED’ler sayesinde kontrast iyileştirmeleri ve daha hızlı yanıt süreleri sağlar, ayrıca renk daha iyi ve daha parlaktır.

MicroLED teknolojisi, OLED panellerde olduğu gibi esnek ekranlarda kullanılabiliyor. Apple’ın katlanabilir cihazlarında microLED teknolojisine yer vereceği tahmin ediliyor.

Bloomberg’in raporuna göre şirket, 2015 yılında Tayvan’da açtığı laboratuvarda microLED teknolojisi üzerine yoğunlaştı. 300’den fazla çalışanı olduğu tahmin edilen laboratuvar, Apple’ın ekran konusunda Samsung ve LG Display’e olan bağımllığını azaltacak.

MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra hakkında açıklama yapan Ross Young,”Yeni modelin en erken 2025’in ikinci yarısında piyasaya sürüleceğini belirtmek istiyorum. Yapılan ar-ge çalışmalarının gidişatına göre bu süre 2026’ya ertelenebilir.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.