enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,5153
EURO
52,8450
ALTIN
5.957,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Açık
30°C

Ataoğlu: Maraş, ülkemizin tanıtımında büyük bir unsur oldu

Ataoğlu: Maraş, ülkemizin tanıtımında büyük bir unsur oldu
08.10.2022 18:36
A+
A-

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Kapalı Maraş’ın açılmasının yıldönümü nedeni ile açıklama yaptı.

Ataoğlu, Demokrat Parti Basın Bürosu aracılığı ile yaptığı yazılı açıklamada insanlığın hizmetine sunmak, amacıyla kademeli olarak açılan Maraş’ın, Anavatan Türkiye`nin desteği ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunulduğunu kaydetti.

2021 yılının yaz sezonunun başında Maraş`ın kamuya açık bölümünde bulunan ve toplam uzunluğu 800 metreden fazla olan iki plajın halkın kullanımına sunulduğunu ve bu bölgedeki düzenlemelerin bu yıl da devam ettiğini belirten Ataoğlu, ziyaretçilerin yaz boyunca Maraş sahilinde denizin keyfini çıkardığını ifade etti.

Açılım sürecinin başlamasından bu yana yaklaşık 750 bin civarında yerli ve yabancı turistin Maraş’ı ziyaret ettiğini kaydeden Ataoğlu, “ Ziyaretçilerin Maraş`ta geçirdikleri zamanlarda bol bol fotoğraf çekip kendi sosyal medya hesaplarında paylaşması, ülkemizi tanıtma açısından önemli bir role sahip.”dedi.

Maraş’ın denizi ve tarihi ile Gazimağusa’nın turizm potansiyelini artırdığını ve ekomoik anlamda da bölgeye destek olduğunu belirten Ataoğlu, “pandemi sürecine rağmen 750 bin insanın Maraş’ı ziyaret etmesi, gerek fotoğraf, gerekse de video olarak her platformda bu ziyaretçilerin bölgenin paylaşımını yapması, günümüz teknoloji çağında turistlik açıdan çok değerlidir. Bundan sonraki süreçte bu sayının daha da artacağına inanıyorum.” ifadeleini kullandı.

Ataoğlu, Maraş’ın açılmasının ikinci yıl dönümünde desteklerinden ve katkılarından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve emek koyan herkese teşekkür etti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.