enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8647
EURO
52,7658
ALTIN
6.792,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

BAE’nin hibe ettiği arıtma cihazları Güney Kıbrıs’taki su sorununu çözdü

BAE’nin hibe ettiği arıtma cihazları Güney Kıbrıs’taki su sorununu çözdü
11.08.2025 15:33
A+
A-


Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) hibe ettiği mobilize su arıtma cihazlarının, Güney Kıbrıs’taki su sorununu çözdüğü bildirildi.

Politis gazetesi, Su İşleri Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre 13 arıtma cihazından 12’sinin şu anda devrede olduğunu ve sonuncusunun da kısa bir süre içerisinde devreye sokulacağını yazdı.

Gazete, su eksikliğiyle mücadele için alınan tedbirlerin süratle ilerlediğini ve gelen yıla kadar yeni cihazların geleceğini; böylelikle su dengesinin güçlendirileceğini ve kuraklığın yol açtığı sorunların asgariye indirileceğini kaydetti.

Açıklamada, Kissonerga’daki cihazın ağustos başı itibarıyla bin metreküp kapasiteyle çalıştığı ve aynı bölgeye kurulan ikinci cihazın önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacağı belirtilirken, ekim sonuna kadar 10 bin metreküplük su arıtacak cihazların devreye sokulacağı ifade edildi.

Elektrik Kurumu’na ait santralin bulunduğu “Moni” köyüne 15 bin metreküp kapasitesi olan cihazlar kurulduğunu anımsatan gazete, su dağıtımının güçlendirilmesi için yeni kuyular açılacağını, dağıtım şebekelerindeki kayıpların önlenmesi için 13,5 milyon euroluk çalışma yapılacağını ve küçük çaplı özel arıtma cihazları için 3 milyon euroluk teşvik verileceğini yazdı.

Gazete, “Kıbrıs Üniversitesi” tarafından su tasarrufuna yönelik “Damlama” isimli bir uygulama da geliştirildiğini ve bu uygulamayla su tüketiminin nasıl azaltılıp ne kadar su harcandığının hesaplanabileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.