enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
16°C
KKTC
16°C
Açık
Pazar Açık
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
15°C
Çarşamba Çok Bulutlu
14°C

Çalışma Bakanlığı’yla Barolar Birliği arasında şiddet gören kadınlara yönelik adli yardım desteği protokolü yenilendi

Çalışma Bakanlığı’yla Barolar Birliği arasında şiddet gören kadınlara yönelik adli yardım desteği protokolü yenilendi
26.11.2024 18:54
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında, ekonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik sürdürülen iş birliği protokolü yenilendi.

Çalışma Bakanlığı’nda imzalanan protokole, Bakanlık adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’yla, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı imza koydu.

İmza töreni öncesi konuşan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, her yıl tekrarladıkları üzere, maddi olanakları elverişsiz kadınlara bir avukatın hizmetlerinden faydalanma olanağı sağlayan protokole imza atıklarını ve ülkedeki en büyük hukuk örgütü olarak bu katkıyı esirgemediklerini belirtti.

Genç ve aktivist bir avukat grubu oluşturarak bu hizmeti verdiklerini, devletin de gerekli katkıyı ve ödemeleri yaptığını ifade eden Esendağlı, bununla birlikte devletin şiddetin her türlüsünün önlenmesi adına gerekli tedbir ve politikaları hayata geçirmesinin önemli olduğunu belirterek, Bakan Gardiyanoğlu’na gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

-Gardiyanoğlu: “Son aşamada değil, olaylar başladığında bize gelin”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, gerek Sosyal Hizmetler Dairesi’nin “Alo 183” ihbar hattı gerekse kamu spotlarıyla konuya dikkati çekmeye çalıştıklarını, fakat aile, çevre ve toplum baskısı nedeniyle, vakaların en son aşamada Bakanlığın bilgisine gelebildiğini ifade etti.

“Olaylar başladığında bize gelin” çağrısı yapan Bakan Gardiyanoğlu, imzalanan protokolü önemsediğini ve sosyal devlet olarak mağdur kimse onun yanında durduklarını aktardı.

Alo 183 Hattı’na 2018 yılında 28, 2019 yılında 71, 2020 yılında 42, 2021 yılında 35, 2022 yılında 55, 2023 yılında 47 ve 2024 yılında Ekim ayına kadar 18 kişinin başvurduğunu aktaran Gardiyanoğlu, Polis Genel Müdürlüğü Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimi’ne 2019 yılında 1047, 2020 yılında 1058, 2021 yılında 1064, 2022 yılında 957, 2023 yılında 930, 2024 yılında 866 kişinin başvurduğunu belirtti.

Gardiyanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında sağlanan Adli Yardım Desteği’ne protokolün imzalandığı 2018 yılında 7, 2019 yılında 55, 2020 yılında 37, 2021 yılında 67, 2022 yılında 105, 2023 yılında 172, 2024 yılında 82 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu, Sığınma Evi’ne ise 2016-2018 yılları arasında 66, 2019 yılında 36, 2020 yılında 31, 2021 yılında 39, 2022 yılında 51, 2023 yılında 39 ve 2024 yılında 31 kadının yerleştiğini anlattı.

Gardiyanoğlu protokol çerçevesinde az sayıda başvuru olmasını dileyerek, Barolar Birliğine hassasiyetinden dolayı teşekkür etti ve hayırlı olmasını diledi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.