enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0098
EURO
52,8050
ALTIN
6.815,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Pazartesi Açık
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C

Çavuşoğlu: “Engelli vatandaşlara sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak herkesin ortak sorumluluğu”

Çavuşoğlu: “Engelli vatandaşlara sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak herkesin ortak sorumluluğu”
02.12.2022 21:14
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, engelli vatandaşlara sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, toplumsal bilincin ve farkındalığın oluşturulması adına çok önemli bir tarihtir.

Engelli vatandaşlarımız birçok alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle, daha yaşanabilir, daha müreffeh mekanlar inşa edip bütün hizmetlerimizi, altyapılarımızı, okullarımızı, spor alanlarımızı, kamu hizmet binalarımızı, yol ve park alanlarımızı, sokaklarımızı bu sorumluluk bilinci ve anlayışla şekillendirmeli, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmaya hep birlikte büyük özen göstermeliyiz.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını, çalışan, üreten saygın bir kişi olarak yaşamalarını sağlamak adına birlikte üreteceğimiz çözümler, onları hak ettikleri hayat standartlarına kavuşturmaya zemin oluşturacak, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olduğumuzu hissettirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelleri hep birlikte aşacağımız engelsiz bir dünya temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.