enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8518
EURO
52,8672
ALTIN
6.917,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
19°C

CTP’nin “Yarın İçin Şimdi – Geleceği Birlikte Kuruyoruz” Çalıştayı’nda ikinci kısım tamamlandı

CTP’nin “Yarın İçin Şimdi – Geleceği Birlikte Kuruyoruz” Çalıştayı’nda ikinci kısım tamamlandı
14.04.2026 17:12
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), gelecek vizyonunu toplumla birlikte inşa etme hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Acapulco Otel’de; “Yarın İçin Şimdi – Geleceği Birlikte Kuruyoruz” başlığıyla başlatılan çalıştayın ikinci aşaması tamamlandı. Çalıştayın ikinci kısmının son gününde, “Kültür ve Sanat, Çalışma ve Sosyal Politikalar ile Sağlık” konu başlıkları kapsamlı şekilde komiteler tarafından ele alındı.

Kültür ve Sanat Komitesi, çalışmalarını kültür ve sanat politikalarından derneklerin yapısına, uluslararası alanda dışa açılımdan yerel yönetimlerle iş birliğine ve eğitimde kültür-sanat politikalarına kadar geniş bir çerçevede sürdürdü.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Komitesi ise iş yasasından iş sağlığı ve güvenliğine, sosyal diyalogdan istihdam politikalarına, sosyal güvenlikten sosyal koruma mekanizmalarına kadar uzanan başlıklarda kapsamlı değerlendirmeler yaptı.

Sağlık Komitesi de kamu sağlık hizmetlerinden koruyucu sağlık politikalarına, hasta ve yaşlı haklarından ilaç yönetimine, acil servis ve 112 hizmetlerinden özel sağlık hizmetlerine erişim ve denetimine kadar birçok alanda detaylı çalışmalar yürüttü.

Komite çalışmalarında ortaya çıkan değerlendirmelerin ardından, önümüzdeki günlerde halkın katkısına açılacak temel metinler ile somut proje önerilerinin üretimi ve sunumu gerçekleştirildi. “Yarın İçin Şimdi – Geleceği Birlikte Kuruyoruz” çalıştayı ise Nisan ayı sonunda yapılacak “Ekonomi ve Maliye Politikaları” oturumlarıyla tamamlanacak; ortaya konan projeler politika paydaşlarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacak.

SILA USAR İNCİRLİ: SORUMLULUK DUYAN VE ÜRETMEK İSTYEN HERKESLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, ülkenin geleceğinin ortak akıl ve birlikte mücadeleyle şekilleneceğine vurgu yaptı. “Bu ülkede bir değişim yaşanacak.” diyen İncirli, memlekete bağlı, sorumluluk duyan ve üretmek isteyen geniş bir insan kaynağının varlığına işaret ederek, bu potansiyelin bir araya gelmesinin büyük bir güç yarattığını belirtti. “Biz insanları birbirine bağlıyoruz. Sorumluluk duyan ve üretmek isteyen herkesle birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullanan İncirli, çalıştayların amacının bireyleri, kurumları ve örgütleri daha güçlü bir şekilde buluşturmak ve bütün kesimlerle bir araya gelerek somut politikalar üretmek olduğunu vurguladı. Ülkenin uzun süredir ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren İncirli, bu zorlukların ancak birlikte aşılabileceğini belirterek, “Birlikte durduğumuz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi. Çalıştay sürecinde ortaya konan görüş ve önerilerin, önümüzdeki dönemin yol haritasını oluşturacağını ifade eden İncirli, katkı koyan tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.