enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0098
EURO
52,8050
ALTIN
6.815,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C

Dünyanın konuştuğu mucize kurtuluş: 4 çocuk, 40 gün sonra ormanda sağ bulundu

Dünyanın konuştuğu mucize kurtuluş: 4 çocuk, 40 gün sonra ormanda sağ bulundu
11.06.2023 13:30
A+
A-


Dünyanın konuştuğu mucize kurtuluş: 4 çocuk, 40 gün sonra ormanda sağ bulundu

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro yaptığı paylaşımda “Tüm ülke için büyük sevinç!” diyerek 1 Mayıs’ta içindeki 7 kişiyle birlikte kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazı bulunan uçaktaki biri henüz 11 aylık olan 4 çocuğun sağ olarak bulunduğunu duyurdu. Çocukların bulunması için günlerdir yoğun bir arama faaliyeti yürüten Kolombiya ordusu da haberi “Mucize, Mucize, Mucize” diyerek paylaştı.

Günlerdir Aranıyorlardı

Açıklamada, 4 kardeşin Caqueta yönetim bölgesine bağlı ormanlık alanda yerlerinin tespit edildiği belirtildi. Askeri personel tarafından bulunan 13, 9, 4 yaşlarındaki çocukların ve 11 aylık bebeğin vücudunda sıvı kaybı ve böcek ısırıkları olduğu bildirildi. Yetkililerin 18 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, çocukların sağ olduğu duyurulmuş ancak akıbetleri doğrulanamamıştı. Kolombiya’nın güneyindeki ormanda enkazı bulunan uçaktaki diğer 3 kişinin cesedi aynı yerde bulunmuştu. Kazadan sonra 160 asker ve orman hakkında bilgiye sahip 70 yerlinin dahil olduğu kapsamlı bir arama başlatıldı.

Yiyecek ve Broşür Atıldı

Kolombiya ordusu çocukları kurtarmak için olağanüstü çaba gösterdi. Hürriyet’te yer alan habere göre hava kuvvetleri, İspanyolca ve çocukların kendi yerli dillerinde talimatlar vererek onlara yerlerinde kalmalarını söyleyen 10 bin el ilanını ormana attı. Broşürler ayrıca hayatta kalma ipuçları da içeriyordu ve ordu, yiyecek paketleri ve şişelenmiş su attı. Ordunun açıklamasına göre, kurtarma ekibi çocukları Kaza mahallinin yaklaşık beş kilometre batısında buldular. Çocukların, kurtarma ekiplerinin attığı yiyecekleri yedikleri ve kendi atalarından kalma bilgileri kullandıkları düşünülüyor.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.