enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,3176
EURO
53,9274
ALTIN
6.444,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
29°C

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Amcaoğlu, UKÜ’yü ziyaret etti

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Amcaoğlu, UKÜ’yü ziyaret etti
06.06.2023 17:46
A+
A-

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, bugün Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Amcaoğlu, bu yılki Çevre Günü temasına atıfta bulunarak kentin daha yaşanabilir olması için atık yönetim stratejileri ve yeni adımlar attıklarını söyledi. Amcaoğlu, bu strateji hedefiyle UKÜ ile bir iş birliğinin gündeme geldiğini ifade ederek UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’yi ziyaret ettiklerini belirtti.

Özellikle atıkların geri dönüşümü, enerji verimliliği ve sürdürülebilir belediyecilik kapsamında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin de desteğiyle belediyenin çevre ve geri dönüşüm noktasında daha ileriye taşınacağını kaydeden Amcaoğlu, iş birliği ve desteklerinden dolayı UKÜ ailesine ve UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’ye teşekkürlerini iletti.

Amcaoğlu, AB döngüsel ekonomi eylem planının, belediye atıklarının 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi hedeflediğini ifade ederek Gönyeli Alayköy Belediyesi olarak atıkların geri dönüşümü, hacminin azaltılması, çevrenin temiz tutulması, hammadde ve enerji tasarrufu sağlanması, çevreyi kirleticilerden koruması ve yeni iş imkânlarının sunulmasının çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Amcaoğlu, “İklim krizi ve adaptasyon çalışmalarımızda enerji verimliliği konuları Belediyemizin öncelikleri arasında gelmektedir. Tüm atıkların bütüncül yönetimi belediyemizin öncelikli stratejileri arasındadır” ifadelerini kullandı.

Amcaoğlu’nun ziyaretine, Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, Prof. Dr. Şerife Gündüz ve Belediye Meclis Üyelerinden Hatice Benan ve Alev Alp da eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.