enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8475
EURO
53,0170
ALTIN
7.021,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Güney’de kaybolup Kuzey’de bulunan çocuk Rum basınında: Zorbalık iddialar yalanlandı

Güney’de kaybolup Kuzey’de bulunan çocuk Rum basınında: Zorbalık iddialar yalanlandı
13.08.2025 14:11
A+
A-


Güney Kıbrıs’ta devlet gözetiminde bulunduğu sırada 6 Ağustos’ta kaybolan ve dün Kuzey Kıbrıs’ta tespit edilen 13 yaşındaki çocukla ilgili haber Rum basınında da yer aldı.

Alithia gazetesi, “13 Yaşındaki Çocuğun Kaybolmasının Arkasındaki Gizem-Bir Çocuk Nasıl Kaybedildi ve Bulunması İçin Büyük Bir Operasyon Yapılmadı?” başlıklı haberinde, devletin himayesinde bulunan ve 6 Ağustos’ta kaybolan 13 yaşındaki çocuğun, altı gün sonra Kuzey Kıbrıs’ta bulunduğunu yazdı.

Çocuğun kaybolması ardından yetkililerin polise haber verdiğini yazan gazete, çocuğun kaybolması ve bulunmasının ardında bir takım soru işaretleri bulunduğuna dikkati çekti.

İlk soru işaretinin “Çocuğun bulunması için tüm ilgili birimler tarafından neden büyük bir faaliyet başlatılmadığı” olduğunu yazan gazete, bir diğer sorunun ise “13 yaşındaki çocuğun nasıl kaybolduğu, neden polis ve kaldığı yerin yetkilileri tarafından büyük çaba sarf edilmediği” olduğunu belirtti.

Gazete, Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RİK’teki habere atıfta bulunarak öğretmenlerinin, bahse konu çocuğun kaldığı yere uyum sağlayamadığı, kendisinden büyük çocukların zorbalığıyla karşı karşıya kaldığı şeklinde açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

Çocuğun, tatil döneminde de öğretmenleriyle iletişim halinde olduğu yazan gazete, hatta sınıf arkadaşlarının velilerinin de Çocuk Hakları Komiserliğiyle iletişime geçerek derhal müdahalede bulunmasını, çocuğun yaşam ve güvenlik koşullarında sıkıntı olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Habere göre, “Hop efor Children” Örgütü dün basında çıkan habere atfen yaptığı açıklamada, çocuğun Sosyal Hizmetler Dairesi’ne ait bir konaklama tesisinde kaldığını, herhangi bir şantaj veya aleyhine başka bir durumun gözlemlenmediğini belirtti.

Örgüt, “zorbalık” söylemlerini de yalanladı.

Örgüt, çocuğun binanın yanında bulunan dükkandan yemek almak için izin isteyerek binadan ayrıldığını, gelmesi gereken vakitte dönmeyince de binadaki yetkilinin polise haber verdiğini söyledi.

Yapılan soruşturmaların ardından başka bir çocuğun, ilgili memura, kayıp çocuğun Türkiye’de bulunan annesine dönmek için kaçtığını söylediğini belirten Örgüt, tüm bilgilerin, 13 yaşındaki çocuğun annesiyle bir araya gelmek istemesi yönünde birleştiğini ifade etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Maria Kiratzi ise yaptığı açıklamada, zorbalık iddialarının yanı sıra Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çocuk için geç reaksiyon gösterdiğine dair söylemleri yalanladı.

Kiratzi, çocukların yer değiştirme haklarının bulunmasının ötesinde bahse konu çocuğun kaybolduğu ilk andan itibaren ilgili prosedürün devreye girdiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.