enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

FedEx’ten çok tartışılan robotlu dağıtım programı hakkında kritik karar!

FedEx’ten çok tartışılan robotlu dağıtım programı hakkında kritik karar!
18.10.2022 17:33
A+
A-

Robotics 24/7’nin haberine göre FedEx’in dönüşümden sorumlu başkanı Sriram Krishnasam çalışanlarına gönderdiği e-posta ile teslimat hizmetinin bir parçası olan Roxo’yu kaldırdıklarını belirtti. Krishnasam, bu kararı şirketin Drive adlı yeni şirket stratejilerinde duyurdu.

Krishnasam: Roxo beklentileri karşılayamadı

Roxo’nun değerleri bir amaca hizmet ettiğini vurgulan Sriram Krishnasam yaptığı açıklamada “Robot teknolojileri, otomasyon ve inovasyon stratejilerimizin temel direkleri olsa da Roxo, Drive için kısa vadeli gereksinimleri karşılayamadı” ifadelerini kullandı.

Roxo, 2019 yılında DEKA ile bir ortaklık neticesinde kurulmuştur. Bu robot, merdiven çıkma özelliğine sahip motorlu bir tekerlekli sandalye olan iBot’tur. Roxo’da 10 mil hız ve 100 libre (45 kg) kargo taşıma hızı mevcut. Pille çalışan bu robot, 8 mil menzile sahip.

Roxo, kargoyu teslim etmek için müşterinin kapısındaki kaldırımlara çıkıyor. Ayrıca yol kenarları, yayalar ve park etmiş arabalar arasında gezinmek üzere tasarlandı. 360 derecelik bir lidar sensörünü, yuvarlak kabuğunun üzerinde 360 ​​derecelik uzun menzilli kameralarla birleştiriyor. Tabanın etrafında 180 derecelik stereo kameralar ve 360 ​​derecelik bir radar sensörü bulunuyor. Ayrıca önüne mesaj iletebilen bir ekrana da sahip.

FedEx’in merdiven çıkabilen teslimat robotları!

FedEx’in merdiven çıkabilen teslimat robotları!

Robotların günlük yaşantımıza her geçen gün daha fazla dahil olduğu şu günlerde, FedEx, merdiven çıkabilen teslimat robotları ürettiğini açıkladı!

FedEx, Roxo’yu ABD’de Tennessee, New Hampshire ve Texas’ta ve hatta Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya kadar uzak yerlerde test ediyordu.

Roxo, testlerde hayal kırıklığına uğrayan tek teslimat botu da değil. FedEx gibi Seattle merkezli e-ticaret perakendecisi Amazon’da Scout’u 2019’da piyasaya sürdü. Amazon da Seattle dışındaki şehirlerde ve Güney Kaliforniya, Georgia ve Tennessee’de LMD (son mil teslimatları) yapan Scout teslimat bot programını küçültüyor.

Roxo, FedEx’in teknolojiye yönelik tek girişimi değil. Ayrıca, Virginia, Christiansburg kasabasında Wing adlı bir Alfabe şirketi ile drone teslimatlarının denemelerini yürütüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.