enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Işık’tan Leyen’e mektup

KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Işık’tan Leyen’e mektup
17.07.2023 10:53
A+
A-

KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm seçeneğinden başka seçenek olamayacağını, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e bugün gönderdikleri mektupta da bu görüşe yer verdiklerini bildirdi.

Işık, AB’yi eleştirdiği yazılı açıklamasında özetle şunları kaydetti:

“AB bu tek taraflı desteği ile Yunan Askeri Cuntasının yarım kalmış görevini siyasi yollardan sonuçlandırmayı amaçlamakta olduğu esasen iki taraf arasındaki görüşmelerin dayandığı BM parametreleri ile birlikte koşul olarak AB kriterlerini öne sürmekte olması bunun açık kanıtıdır.

İki halkın hakları siyasi eşitlik temelinde ancak devlet esasında korunabileceği ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve egemenlik haklarının tanınmasının insan hakları temelinde olduğu kadar uluslararası hukukun bir gereği olduğu bilinmelidir. Tarihsel ve siyasal süreçte tescil edilmiş olan Kıbrıs Türk halkının bu evrensel hakkını anımsatmakta ve muhatapları tarafından referandumda reddedilmiş “federasyon” saplantısından vazgeçmeye davet etmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.