enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,1486
EURO
53,5434
ALTIN
6.217,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

KTAMS, Ercan Havalimanı İtfaiye Birimi’ndeki eksikliklerin giderilmemesi konusunu DHMİ’ne taşıdı

KTAMS, Ercan Havalimanı İtfaiye Birimi’ndeki eksikliklerin giderilmemesi konusunu DHMİ’ne taşıdı
16.04.2025 18:43
A+
A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Ercan Havalimanı İtfaiye Birimi’nde var olduğunu savunduğu can güvenliği açısından tehlike oluşturan sorunların uyarılarına rağmen hala giderilmediğini belirtti ve konuyu Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne taşıdıklarını aktardı.

KTAMS ve KİEF Başkanı Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, itfaiye araçlarının ve havacılık sistemi cihazlarının tamir, bakım ve yenilenmelerinin uzun bir süredir yapılmadığını, Ercan Havalimanı’nda “güvenlik zafiyetinin her geçen gün arttığını” ileri sürdü.

Son istihdam edilen 26 meydan itfaiye memurunun özel kıyafet ve teçhizatlarının hala alınmadığını ifade eden Bengihan, ilgili personelin vardiyalarda görevlendirilemediğini de kaydetti.

Bengihan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı “sorumsuzlukla” suçlayarak, “eksikliklerin giderilememesi” nedeniyle konuyu Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne taşıdıklarını aktardı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile T&T Ercan Havalimanı İşletmesi’nin hava sistemi olarak SMART sistemi kullandıklarını ve bu sistemin de DHMİ’ne ait olduğunu ifade eden Bengihan, imzalanan sözleşmeler kapsamında da bir hakem heyeti oluşturulduğunu ve bu heyetin de Ercan Havalimanı’nın uluslararası havacılık kurallarına uygun olması için karar ürettiğini kaydetti.

Bengihan, “Ne Bakanlık ne de ilgili şirket eksikliklerin tamamlanması yönünde adım atıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.