enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
47,1623
EURO
53,9803
ALTIN
6.093,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Meta’dan dev adım: VR abonelik hizmeti!

Meta’dan dev adım: VR abonelik hizmeti!
27.06.2023 08:41
A+
A-

Meta, sanal gerçeklik alanında beklediği etkiyi yaratamadı. Şimdi de bu alandaki yaralarını sarmaya odaklanıyor. Son haberlere göre de Meta, VR abonelik hizmeti başlattı. Gerekli ödemeyi yapan kullanıcılara ayda iki yeni oyun sunulacağı açıklandı.Meta Quest + adı verilen hizmet Meta’nın sanal gerçeklik (VR) alanındaki talihsizliğini kırabilecek mi?

Meta, VR abonelik hizmeti sunacak!

Yılın ilk üç ayında dev şirket, VR biriminde 4 milyar dolar zarar gördü. Bu nedenle elbette Meta artık sanal gerçekliğe daha fazla önem veriyor. Ayrıca diğer firmalarla da rekabet edilmesi gerekiyor. Meta, merakla beklenen karma gerçeklik başlığını bu ay tanıtan teknoloji devi Apple da dahil olmak üzere firmaların rekabetiyle karşı karşıya.

Pazartesi günü şirket, aylık 7,99 ABD doları veya yıllık abonelik için 59,99 ABD doları olan Meta Quest + hizmetinin hali hazırda çıkmış olan Quest 2, Quest Pro ve ayrıca yakında çıkacak olan Quest 3 başlıklarıyla da uyumlu olduğunu söyledi.

2021’de Meta CEO’su Mark Zuckerberg, insanların genellikle sanal gerçeklik başlıkları kullanarak sanal bir ortamda oyun oynayabileceği, çalışabileceği ve iletişim kurabileceği çevrimiçi bir dünya olan bir “meta evren” inşa etme planlarını açıkladı. Zuckerberg, “Zamanla bir metaverse şirketi olarak görüleceğimizi umuyorum ve çalışmalarımızı ve kimliğimizi, inşa ettiğimiz şeye dayandırmak istiyorum.” dedi.

Meta yine yargıda: Zararlı içeriklerle mücadelede yetersiz bulundu!

Meta yine yargıda: Zararlı içeriklerle mücadelede yetersiz bulundu!

Meta, çatısı altında yer alan Facebook platformundaki zararlı içeriklerle mücadelesinde yetersiz olduğu gerekçesiyle yargıya taşındı.

Geçen yıl Şubat ayında Meta birkaç iddialı yapay zeka projesini açıkladı ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yapay zekayı “meta evrenin kilidini açmanın anahtarı” olarak tanımladı. Şirket, bu yılın ilk üç ayında piyasa beklentilerini aşarak 5,7 milyar dolar kar bildirdi. Ancak öte yandan Meta’nın VR başlıkları ve diğer ürünleri üreten Reality Labs bölümü, dönem için 4 milyar dolarlık net zarar bildirdi.

Bu ayın başlarında ise Apple, neredeyse on yıldaki ilk büyük donanım lansmanında Vision Pro karma gerçeklik başlığını tanıttı. Apple’ın önümüzdeki yılın başlarında ABD’de piyasaya sürülecek başlığı 3.499 dolardan satışa sunulacak. Meta’nın VR kulaklıkları ise 299,99 $ ile 999,99 $ arasında fiyatlandırılıyor. Bu da Apple’ın aradaki fiyat farkını hayli aştığını gözler önüne seriyor.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.