enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,2655
EURO
53,5961
ALTIN
6.270,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C

One UI 8.5 ile yeni özellikler ve tasarım değişikliği geliyor!

One UI 8.5 ile yeni özellikler ve tasarım değişikliği geliyor!
24.09.2025 06:14
A+
A-

Samsung’un Galaxy cihazları için üzerinde çalıştığı bir sonraki büyük Android güncellemesi One UI 8.5 ile ilgili sızıntılar artmaya devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler, hem Galaxy AI özelliklerine yeni eklemeler yapıldığını hem de “Liquid Glass”dan esinlenen bir tasarım anlayışının benimsendiğini gösteriyor. İşte detaylar.

Son dönemde Samsung’un donanım tarafında en çok öne çıkan özelliği olan Galaxy AI, One UI 8.5 ile daha da genişliyor. X (eski adıyla Twitter) üzerinde paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, Galaxy AI’a dört yeni özellik kategorisi ekleniyor:

  • Toplantı asistanı: Toplantı konuşmaları ve sunum ekranları için gerçek zamanlı çeviri sunacak.
  • Dokunmatik asistan: Ekranda gösterilen metinleri işleyerek okuma verimliliğinizi artıracak.
  • Akıllı pano: Kopyaladığınız içeriklere göre Düzeltme, Özetleme, Çeviri, Favorilere Ekleme, Arama ve Açma gibi kullanışlı işlevler için akıllı önerilerde bulunacak.
  • Sosyal içerik oluşturucu: Sosyal medya uygulamalarında yüklediğiniz görsellere dayalı gönderiler oluşturacak. Alışveriş uygulamalarında ise satın alımlarınıza göre yorumlar yazacak.

Ayrıca, Android Authority’nin keşfine göre One UI 8.5, yeni bir başlatıcı kısayolu aracılığıyla Gemini, Gauss Cloud ve Perplexity gibi yapay zeka aracılarını destekleyecek. Bu kısayolun, Google Arama çubuğunun yerini alabileceği ve sorulara en fazla üç cümleyle özlü yanıtlar vermeye odaklanacağı belirtiliyor.

SammyGuru’nun sızıntılarına göre, One UI 8.5 ile bazı uygulama arayüzlerinde de değişiklikler yapılacak. Dosyalarım uygulamasının, dairesel kategoriler ve Liquid Glass estetiğiyle yeniden tasarlandığı görülüyor. Tasarım, Apple’ın iOS 26’daki yeni estetiğiyle birebir aynı olmasa da, şekiller ve yerleşim açısından benzerlikler taşıyor. Bu tasarım yaklaşımı, Samsung Telefon uygulamasının sızdırılan görsellerinde de kendini gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.