enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8791
EURO
52,8425
ALTIN
6.919,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
18°C
İstanbul
18°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C

Rum basını: Hristodulidis, Avrupa Halk Partisi’nden ELAM’la ilişkisi konusunda uyarı aldı

Rum basını: Hristodulidis, Avrupa Halk Partisi’nden ELAM’la ilişkisi konusunda uyarı aldı
19.04.2026 13:27
A+
A-


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Avrupa Halk Partisi’nden, ELAM hakkında uyarı aldığı bildirildi.

Politis’in “Başkanlık… Seçimler Arifesinde Plan Tatbikatları” başlıklı haberine göre Avrupa Halk Partisi Başkanı Weber, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’i ELAM ile ilişkisi nedeniyle Avrupa’daki imajı hakkında uyardı.

Gazete, Hristodulidis’in genel seçimler sonrasında kabine değişikliği yapması gerekeceğine dikkat çekerek, bunu 2028’deki Başkanlık seçiminde işine yarayacak şekilde gerçekleştirmesi gerektiğine işaret etti.

Habere göre, Hristodulidis’in, yeni kabinesinde DİSİ’nin aktif katılım göstermesine ihtiyacı var, DİKO ve ELAM ile arasındaki ilişkileri de koruması gerekiyor. Bunu başarabilirse hem Meclis’te istikrar, geniş siyasi meşruiyet hem de 2028 seçimi öncesinde güçlü bir seçmen tabanı elde edecek. Ancak bu senaryonun önünde, bugüne kadar Hristodulidis hükümetine katılma yönündeki her türlü olasılığı reddeden DİSİ’nin “sert tavrı” nedeniyle engeli var.

Gazete, konuya ilişkin haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Gazetemizin edindiği bilgilere göre uluslararası imajı ve nüfuzu açısından katılması veya içerisinde kalması şart olan Avrupa Halk Partisi’nin Başkanı Manfred Weber, (Hristodulidis’e) en yakın muhatabının ELAM olduğu imajının, ciddi sorunlar yarattığı ve Avrupa Merkez Sağı içerisinde kabul görmeye devam etmesinin imkansız hale geleceği uyarısında bulundu.”

DİSİ’nin, Avrupa Halk Partisi içerisindeki rolünün Hristodulidis’e baskı açısından önemli olduğuna işaret edilen haberde, Hristodulidis’in Avrupa düzeyinde siyasi açıdan yalnızlaşma veya daha popülist ve marjinal siyasi gruplara itilme riski altında olduğunu yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.