enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C

Sağlık Bakanlığı’ndan “Uluslararası İşitme Engellileri Haftası” nedeniyle açıklama

Sağlık Bakanlığı’ndan “Uluslararası İşitme Engellileri Haftası” nedeniyle açıklama
23.09.2024 20:24
A+
A-


Sağlık Bakanlığı, 23 – 29 Eylül Uluslararası İşitme Engellileri Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iletişim kurmanın en önemli esaslarından başında işitmenin geldiği belirtilerek, insanlarda yaşanan ve “işitme engeli” olarak ifade edilen işitmeye ilişkin zorluklara dikkat çekilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla 23 – 29 Eylül tarihlerinin “Uluslararası İşitme Engellileri Haftası” olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, “İşitme kayıpları, hamilelik döneminde geçirilen bazı hastalıklar, kullanılan birtakım ilaçlar, bebeğin doğum ağırlığının düşük olması, bebeğin çok ağır sarılık geçirmesi gibi sebeplerin yanı sıra genetik veya genetik olmayan hastalıklara bağlı olabileceği gibi doğumsal veya doğumsal olmayan sebeplerden de olabilmektedir.” denildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre işitme ile ilgili kayıplara neden olan etkenlerin yarısının önlenebilir nitelikte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu tür engellerden korunmak için sağlık taramalarının yapılması gerektiği ve tarama testlerinin basit ve ucuz olmasının yanında bir zarar veya acı vermediği ifade edildi.

Ülkede Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde dünyaya gelen bebeklerin taburcu olmadan işitme testi işlemi yapılması için gerekli randevuların planlandığı hatırlatılan açıklamada, “İşitme ile ilgili bir güçlük yaşıyorsanız hekiminize danışın. Sağlıklı bir iletişimin ilk halkasının sağlıklı işitme ile başladığını unutmayın.” ifadeleri kullanıldı.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.