enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0098
EURO
52,8050
ALTIN
6.815,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Pazartesi Açık
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C

Serdaroğlu: Berova başka, Hasipoğlu başka konuşuyor; Önce bir aralarında anlaşsınlar

Serdaroğlu: Berova başka, Hasipoğlu başka konuşuyor; Önce bir aralarında anlaşsınlar
24.04.2026 13:41
A+
A-

Genel grev sonrası komiteye çekilen hayat pahalılığı tasarısında hükümet, maaşların ödenebilmesi için Haziran ayında oluşacak hayat pahalılığının yüzde 50’sinin ödenmesini, kalan kısmının ise Ocak 2027’ye ertelenmesini önerirken, sendikalar “Eksik ve yetersiz hiçbir öneriyi kabul etmeyeceğiz” tutumunu ortaya koyuyor.

 

HÜR-İŞ Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümet yetkililerinin farklı konuşmalar yaptığını, farklı farklı şeylerden söz ettiğini ifade ederek “önce bir kendi aralarında anlaşsınlar” dedi ve hükümete 11 maddelik öneri sunduklarını hatırlattı.

 

Serdaroğlu, Kanal t ekranlarında “İlla bizim istediğimiz olacak diye bir şey yok. Biz, siz diye bir şey yok. Doğru olan olsun diyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçemiyorsan bunu kesemezsin. Hayat Pahalılığı öngörülen hayat pahalılığı bile değildir ki tartışılsın. Neden insanların cebine dalıyorsunuz…. Biz görüşmeden asla kaçmayız. Yüzde elli gibi bir düşünceleri var ise -ki ekonomi bakanı ile çalışma bakanı farklı söylüyor- bizim 11 maddelik önerimiz var. Hangilerini yapacaklar, bunu söyleyecekler.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.