enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,4438
EURO
53,3030
ALTIN
6.205,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Açık
29°C

Tatar:KKTC demokratik bir cumhuriyettir, burada ifade ve ibadet özgürlüğü vardır

Tatar:KKTC demokratik bir cumhuriyettir, burada ifade ve ibadet özgürlüğü vardır
31.10.2022 21:56
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Gençlik Komisyon Başkanı Abdülaziz Kıranşal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin esas dayanağının kültür, geçmiş ve tarih olduğunu dile getiren Tatar, Anavatan Türkiye ile yapılan iş birliğinin, Kıbrıs Türk halkını bu topraklarda yaşatan, güçlendiren ve güçlendirecek olan çalışmalar olduğunu belirtti.

Tatar; “Önemli olan, Kıbrıs’ta Türk varlığının devam etmesidir. Kıbrıs’ın tarihi acılarla doludur. Hâlâ bulunamayan kayıplarımız vardır. Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşayabilmesi ve barışın sürmesi için mutlak suretle Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün devam etmesi ve kahraman Türk ordusunun adada caydırıcı bir güç olarak kalması gerekir” dedi.

Buradaki yapının güçlenmesi için geçmişi, tarihi, adetleri, dini, dili, eğitim sistemini güçlendirmek için bu tür temasların sürmesi gerektiğini ifade eden Tatar, KKTC’nin demokratik bir cumhuriyet olduğunu vurguladı ve ifade ile ibadet özgürlüğünün varlığına işaret etti.

Bunları paylaşabilmenin, öğrenebilmenin ve anlatabilmenin de özgürlüğün nişanesi olduğunu ekleyen Tatar maneviyatın KKTC topraklarında sürmesi için gayret göstermek gerektiğini belirterek bunun bir vatan borcu olduğunu söyledi.

“Yeni nesillerin yetişmesi, doğru yolda yürümesi ve kendi kültürlerine bağlı olması bütün bunların bir parçasıdır” diyen Tatar, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği başkan ve üyelerine çalışmalarında başarı diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.