enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
47,1174
EURO
53,9581
ALTIN
6.036,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:KKTC topraklarında fiziki müdahaleyi asla kabul edilemez ve hukuk dışı buluyoruz

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:KKTC topraklarında fiziki müdahaleyi asla kabul edilemez ve hukuk dışı buluyoruz
22.08.2023 16:59
A+
A-


Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün, KKTC‘nin Pile-Yiğitler yol yapım projesine müdahalesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yılmaz, KKTC topraklarında, KKTC vatandaşlarının kendi vatanlarına ulaşmalarını kolaylaştıracak, daha önce bildirimleri yapılmış Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla BM Barış Gücü askerlerince gerçekleştirilen haksız fiziki müdahaleyi asla kabul edilemez ve hukuk dışı bulduğunu belirtti.

Uluslararası kurumların tek taraflı, adil olmayan yaklaşımlarını, KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını yok saymaya yönelik kasıtlı ve art niyetli bir girişim olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Yılmaz, BM Barış Gücü’nün, geçmişte Rumlar tarafından Türk arazileri istimlak edilmek suretiyle inşa edilen Larnaka-Dikelya-Ayia Napa ile Pile-Voroklini yol yapımlarına izin verdiğini hatırlattı.

Yılmaz, BM Barış Gücü’nün, KKTC hükümetinin yol yapım faaliyetine karşı çıkması ve araçlarıyla iş makinelerini engellemeye teşebbüs etmesinin, kaos ve kutuplaşmaya açıktan destek olma anlamı taşıdığının altını çizdi.

“Sergilenen tutum çifte standart içermekte, Barış Gücü’nün tarafsızlığına ağır darbe vurmaktadır” diyen Yılmaz, BM Barış Gücü’nün Ada’da tarafsız tutum göstermesi gerekirken gerginliğin tırmanmasında büyük rol oynadığını, görev alanının dışına çıkarak yetki ve sorumluluklarını aştığını belirtti.

KKTC’nin, bağımsız ve egemen bir devlet olduğuna işaret eden Yılmaz Türkiye’nin, Kıbrıs Türklerinin özden gelen haklarının çiğnenmesine göz yummayacağını, KKTC devletinin uluslararası platformlarda her türlü hak arama girişimini destekleyeceğini vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, BM’nin haksız müdahalesi konusunda açıklama yaparak gerekli tavrı ortaya koyduğuna işaret eden Cevdet Yılmaz, BM Güvenlik Konseyi’nin KKTC‘yi kınayacak basın açıklamasını ele almak için toplanması girişimini yanlış bir girişim olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

“Açıklamanın görüşmeye alınması dahi kabul edilemez bir durumdur” diyen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BM yetkililerini, KKTC‘nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeye, ‘güvenilirlik ve tarafsızlık’ konumlarını daha da yıpratacak bu tutumlarını bir an önce değiştirmeye ve KKTC ile doğrudan diyaloğa davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.