enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,7362
EURO
53,0373
ALTIN
6.630,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Ticaret Odası: Hayat pahalılığıyla mücadele için daha ucuz fiyatlar gerekli

Ticaret Odası: Hayat pahalılığıyla mücadele için daha ucuz fiyatlar gerekli
22.05.2026 13:04
A+
A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), hükümetin bazı temel tüketim ürünlerinde uygulanan fonları artırmaya ve yeni fon düzenlemeleri yapmaya hazırlandığı yönündeki bilgilere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, hayat pahalılığının hem vatandaşlar hem de işletmeler açısından en önemli ekonomik sorunların başında geldiği belirtilerek, fiyatların nasıl düşürüleceğinin konuşulması gereken bir dönemde fon artışlarının gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

KTTO, temel tüketim ürünlerinde maliyet artırıcı fon uygulamalarına karşı olduklarını vurgulayarak, fon artışlarının doğrudan raf fiyatlarının yükselmesi ve hayat pahalılığının artması anlamına geldiğini kaydetti.

“Hükümet fiyatları düşürmeye odaklanmalı”

Açıklamada, hükümetin görevinin fiyatları yukarı itecek yeni maliyetler yaratmak değil, tam tersine fiyatları aşağı çekecek ve hayat pahalılığı baskısını azaltacak politikaları hayata geçirmek olduğu belirtildi.

Güney Kıbrıs gibi enflasyonun daha düşük olduğu ekonomilerde temel tüketim ürünlerinde vergi ve maliyet azaltıcı uygulamaların hayata geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, ülkede ise ek fon artışlarının gündeme getirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığı ifade edildi.

KTTO, hükümeti hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında fiyatları düşürücü politikalar üretmeye davet etti.

“Ekonomik hesaplamalar açıklansın”

Açıklamanın sonunda hükümetten, temel tüketim ürünlerinde planlanan fon artışlarının fiyatları nasıl ve ne kadar aşağı çekeceğini, hayat pahalılığıyla mücadeleye nasıl katkı sağlayacağını ve bu yaklaşımın hangi ekonomik hesaplamalara dayandığını kamuoyuna açıklaması talep edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.