enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Töre, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı İbrahim’i kabul etti

Töre, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı İbrahim’i kabul etti
20.09.2022 10:32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Enes İbrahim, yıllardan beridir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmekte olduğunu belirterek “Balkanlardaki Türk azınlığı olarak KKTC’nin sesi olmak için çaba sarf ediyoruz. Mevcut ambargoları, siyasi konjonktürü de yakından takip etmekteyiz” dedi.

İbrahim, Balkanlar’da kendilerinin de var olma mücadelesi içerisinde olduğunu vurgulayarak “Sıkıntılarımız benzer, ortak noktalarımız çok fazla; fakat önümüzdeki süreçlerde daha fazla istişare içerisinde olacağız. KKTC bizim her zaman kalbimizde, iyi günde kötü günde her zaman birlikteydik, bundan sonra da her zaman birlikte olacağız” diyerek birlik, beraberlik ve dayanışma belirtti.

Enes İbrahim’in ardından konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise Enes İbrahim ve beraberindeki heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başladı.

Töre, “Türk devlet ve toplulukları bizim öz be öz kardeşimizdir. Bizler ayni milletin insanlarıyız. Sizler oralarda belki azınlık olarak kaldınız ama netice itibariyle Türk milletinin bir mensubusunuz. Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesi içerisinde kendinizi tanımlıyorsanız, bu da Türk milletinin mensubu olma şuurunuzdandır” diye konuştu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre sözlerini şöyle tamamladı: “inşallah Türk devlet ve toplulukları daha büyük bir dayanışma içerisinde olur. Dilde birlik, fikirde birlik, işte birlik anlayışının gelişmesi halinde Türk milleti büyük bir millettir. Bu birlik ve beraberliğimiz ileriye mutlaka taşınacaktır. Sizler bizim daima kalbimizdesiniz. Dolayısıyla oralara bizden selam sevgi muhabbet ve kardeşlik götürün.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.